2009-02-13 3 浏览
(11/2/09)因为一次懈后薰衣草蜜糖蛋糕、黑忟忟的香蕉朱古力蛋糕的吸引,店员的友善,决定会再光顾。一心谂住食tea,因为上餐饮茶食得太饱,只好拣”轻kean” D野食。记得食评「wooden」食过牛脷酥几得意,就食呢个!不过今日的只淋上朱古力酱&枫糖桨,同埋除左朱古力雪糕仲有呍哩o拿雪糕。热热的牛脷形空洞脆酥皮,与冰冷的雪糕……,好匹配,讲真条「脷」系烘得好干脆利落,但对甜品痴黎讲,太空洞,同斋食雪糕有何分别?餐茶:白朱古力咖啡。店员话白与黑朱古力咖啡,白朱古力会多D人拣。点知有点失望,咖啡是pass,因为先要无酸味、咖啡味重过奶味。至于咖啡豆货式很一般,而且我饮唔出白朱古力既香/甜。虽然系咁,亦睇得出此店系用「心」经营的,不过不失。见佢情人节都set左情人节套餐,薄荷芝士春卷、蟹肉汤、西冷扒、大虾、黑朱古力蛋糕配红酒梨伴雪糕$298/person。似模似样噃!
法式牛脷酥伴雪糕
有榛子的白朱古力咖啡