2017-03-04
情人节同宝宝食饭,都想拣间靓少少,唔太失礼嘅。日式烧肉有我俩嘅特别回忆,所以就成为首选,研究左好几间,特别排除连锁集团之后,决定去葫同,因为睇相d 装修好似几型。由于湾仔店有min charge,所以最终book 左上环店。不过特别日子佢做两轮,1830 to 2030 & 2030 打后,所以我book 1900,都系要2030 交枱。准时去到,但由于我迟book,所以系坐bar 枱位,坐都无咩问题,但无位俾你摆背包同袋就烦d,不过佢都几好,主动帮我雪住件蛋糕。另外见佢都好有人情味,隔离个女仔,一真坐喺到等左男朋友成个钟,店员都无催佢落单。食物方便,几好,肉都好新鲜。其实佢d 组合好易捉,基本上系食材+椒盐/盐葱/烤肉酱,任君三选一。我地三种配料都有试,基本上系各有特式,都好味,如果一定要三选一,我会话我无咁钟意椒盐。食材方面,牛舌同牛胸脊都好正,猪五花就可以不试,另外个烧饭团都好有特色。强烈推介喜欢日式烧肉嘅你和他去试,但最好预早订位,因为真系得几张枱架咋。