2020-02-15
情人节订过几个 fine dining 嘅地方,原先两间上楼好出名嘅都要求俾$1,000订金,另外两间就系喺尖沙咀酒店附近,但近排人人注重卫生环境,所以最终都冇去以上几间,心血来潮就谂去LUMI,成日帮衬但都冇同男友去过,因为佢喺商场入面,比较开扬,地点及环境唔算浪漫,但唔会太多人,嘢食质素又好好,服务又贴心,就问吓男友试唔试,惊情人节会唔会突然变得贵好多,锡住男友银包,好在餐厅冇特别加好多价,只系略略比平时贵少少,但食物款式唔同及卖相好有心思,仲有某信用咭有折扣优惠,所以觉得非常物超所值,食得好饱好好味好开心。小小嘅浪漫布置好钟意饮佢哋嘅 Prosecco先嚟头盘,卖相好有心思,系一个手袋嚟,侍应会为你慢慢打开,就见到好靓嘅干冰效果,每个头盘都好好食,有春卷、炸带子(黑色𠮶件)、同埋鹅肝。蚬汤,好饮唔洗讲。磨菇汤件鱼好香,个黄色系粟米蓉,其他餐厅多数配薯蓉,呢个比较特别同埋冇咁滞。鸡,好香好嫰肉。事源我话个 menu 冇配意粉,但好想食意粉,个侍应就帮我问厨师,另外加配咗意粉俾我,呢间餐厅真系好好,好贴心,一定要成日帮衬佢哋。甜品Valentine set HK$650x2 (cre
小小嘅浪漫布置
好钟意饮佢哋嘅 Prosecco
蚬汤,好饮唔洗讲。
磨菇汤
鸡,好香好嫰肉。
甜品
Valentine set HK$650x2 (credit card HK$520x2)
Prosecco HK$75x2
San Pellegrino water HK$60x2