2023-07-24
湾仔系个充满着文化历史嘅地方 有囍帖街 蓝屋等等😍 今日去完湾仔文化游就去食返个世界级tea set😚Afternoon tea set ($338/2)见到呢个Tea set非常吸引 仲揾咗好耐个餐牌喺边 原来系要用放大镜睇嘅🤣🤣 真系好有探险嘅精神😎 tea set 用左情侣做主题 有2个人环游世界的概念 啱哂我同男朋友嘅梦想🥹🥹 而且外型砌得非常靓 有个大透明波波非常梦幻嘅感觉😍😍啱晒我地打卡啊!牛油焦糖洋葱薄脆多士爆趣芝麻英式松饼配鲜忌廉及果酱冰糖提拉米苏青柠七味虾挞炸墨汁卷伴泰式辣酱椰丝照烧鸡锤姜汁忌廉抹茶芝士饼鲜果蛋白卷每一款食物都非常精致 而且一啲都唔求其😌 熟食方面 食物系热辣辣 脆卜卜 非常香口😚 二甜品都唔错㗎 味道香浓 又唔会太甜 真系有得玩有得食呀😍慢煮6小时牛肋肉龙虾阔蛋汤面($198)另外我哋仲叫咗个面 面条非常之爽口弹牙 而且龙虾汤超级浓郁 忍唔住饮晒啲汤🤭🤤 另外牛肋肉都非常入味 林得尼带有有少少咬口 超级好味🥰😋
Afternoon tea set ($338/2)
牛油焦糖洋葱薄脆多士
爆趣芝麻英式松饼配鲜忌廉及果酱
冰糖提拉米苏
青柠七味虾挞
炸墨汁卷伴泰式辣酱
椰丝照烧鸡锤
姜汁忌廉抹茶芝士饼
鲜果蛋白卷
慢煮6小时牛肋肉龙虾阔蛋汤面($198)