2024-09-27
呢排日日落大雨☔☔☔,个个心情都唔多好😮💨😮💨😮💨,放工要即刻冲去食返啲甜品开心下。因为我哋摄取糖份🍬可以刺激大脑🧠嘅多巴胺分泌,令到我哋有快乐😁嘅荷尔蒙,自自然然就会有幸福🥰同快乐😁嘅感觉。谂起前排经过银座见到间新开嘅甜品舖有个绵绵冰🧊劲想试,今日终于有时间可以去试下😋📌芒果绵绵冰🥭🧊卖相劲靓,仲有个金色嘅匙羹铲,好似掘金🦺💰咁,好打卡able同朋友不断打卡影相左一段时间之后,竟然系室温都仲未溶,好惊喜🤗芒果冰质感幼细绵密,唔会咬到粒粒碎冰满泻嘅芒果肉好澎湃,芒果味浓,甜度适中两至三个人一齐share都冇问题系夏日透心凉嘅消暑佳品😙📌红豆西米芒果雪糕凉粉加芋圆🫘🥭🍨红豆软腍绵密、西米粒粒分明、芋圆烟韧软糯、凉爽清爽可口加左酸酸甜甜嘅新鲜芒果,正好中和左雪糕嘅甜味,整体口感丰富😌📌朱古力窝夫🍫🧇造型可爱,好似一支脆皮雪糕咁每一啖都有香浓嘅朱古力味朱古力控必点🍫💘📌杨枝甘露🥭从外观睇色水已经好靓浓郁嘅椰香同口感嘅西米,仲有满满嘅芒果肉每一啖都有食到西米、芒果、柚子肉超足料😋📌糖不甩糖不甩系一道经典嘅中式甜品🤤细细个喺酒楼喺必点嘅饭后甜品,但系而家真系买少见少,今次喺度见到梗系唔好错
📌芒果绵绵冰🥭🧊
芒果冰质感幼细绵密,唔会咬到粒粒碎冰
满泻嘅芒果肉好澎湃,芒果味浓,甜度适中
两至三个人一齐share都冇问题
系夏日透心凉嘅消暑佳品😙
📌红豆西米芒果雪糕凉粉加芋圆🫘🥭🍨
📌朱古力窝夫🍫🧇
造型可爱,好似一支脆皮雪糕咁
每一啖都有香浓嘅朱古力味
朱古力控必点🍫💘
📌杨枝甘露🥭
从外观睇色水已经好靓
浓郁嘅椰香同口感嘅西米,仲有满满嘅芒果肉
每一啖都有食到西米、芒果、柚子肉
超足料😋
📌糖不甩
糖不甩系一道经典嘅中式甜品🤤
细细个喺酒楼喺必点嘅饭后甜品,但系而家真系买少见少,今次喺度见到梗系唔好错过啦,重温下啲童年回忆
口感烟韧软糯,加埋椰丝、芝麻同花生碎,令人食唔停口!一路食一路哼住《糖不甩》呢首歌❤️❤️❤️
📍甘の季节
天水围天恩路12-18号+WOO嘉湖一期地下G86A号舖