2017-01-11 90 浏览
今晚约咗朋友食晚饭,一向对上海菜情有独钟,“上海婆婆”见就见得多啦,试就真系第一次,入到去环境都几好,d装修有复古味,d侍应服务都唔错,上菜速度都几快。第一道上ge系醉乳鸽,平时醉鸡就食得多,今次试下乳鸽,黄酒味非常浓,只乳鸽ge size都几大,我觉得3个人食都够,几有特色。之后叫了黄金炒饭,个饭炒得粒粒分明,够晒干身,最中意距落咗d咸蛋黄黎炒,成个饭非常甘香,仲有d虾仁做配料。宫保鸡丁,一道我个人十分中意ge上海菜,距呢度整得够晒辣,d花生又炒得够香口,仲要道菜d鸡肉都几多下。特别推荐距个蟹粉小笼包。食得上海菜,小笼包系常识啦。一笼4只小笼包,闻落有淡淡ge蟹黄味,包入面ge汤汁非常多,个皮好薄,正。最后甜品叫了酒酿小丸子,非常香ge花味,小丸子够晒弹牙。为全餐饭做个完美ending。推荐大家可以试下上海婆婆336。

推荐大家可以试下上海婆婆336。
2017-01-05