2022-02-06 42 浏览
系佐敦行街,见到条街有块大大嘅黄色招牌,于是行咗过去,原来系越南餐厅。餐厅唔系好大,但食物款式都几多。 我地叫左2款檬和2款小食! (5⭐⭐系最高,星星分数系比较同一间餐厅的不同食物) 越式咸菜腐竹胡椒猪肚汤檬($49)⭐⭐⭐⭐汤檬放上枱,我地呆了。好大碗啊! 两个女仔食一碗就啱啱好。 啱啱见餐牌,仲有得加粉🤣,但我地都冇加。 好想知加完变成点🤣。  除左巨大碗汤檬,仲有一杯装有芽菜、金不换和青柠。按自己口味加配。 猪肚干净没有其他异味。 就咁望都有十几件,猪肚份量都十足。绝对唔会妹仔大过主人婆。 越式胡椒猪肚汤有别于粤式。粤式比较重胡椒;越式比较清甜,我比较喜欢。 炸软壳蟹捞檬($ 68)⭐⭐⭐⭐⭐系出面食软壳蟹一定过百蚊,68蚊就有原只。🥰平啊!软壳蟹一只手板咁大,炸得好酥脆,冻左都唔会淋。仲有青瓜丝,萝卜丝。加埋酸汁,真系好好食。 手作大虾米纸卷($38)⭐⭐⭐⭐碟上有4件,包住虾、米粉同菜丝。 旁边有唔同酱汁配米纸卷,如士拉叉、海鲜酱等。 D24榴梿炸弹(4粒)($48)⭐⭐⭐⭐⭐好好味!非食不可!👍👍榴梿炸弹外脆内软,外皮厚度适中。榴梿蓉呈现半流心状态,甜而不腻。 🥰😍食完一

我地叫左2款檬和2款小食!
(5⭐⭐系最高,星星分数系比较同一间餐厅的不同食物)

越式咸菜腐竹胡椒猪肚汤檬($49)⭐⭐⭐⭐

炸软壳蟹捞檬($ 68)⭐⭐⭐⭐⭐

手作大虾米纸卷($38)⭐⭐⭐⭐

D24榴梿炸弹(4粒)($48)⭐⭐⭐⭐⭐
好好味!非食不可!👍👍
榴梿炸弹外脆内软,外皮厚度适中。榴梿蓉呈现半流心状态,甜而不腻。 🥰😍食完一阵,口腔仲停留香浓的榴梿味。🥰🤩
手作大虾米纸卷
炸软壳蟹捞檬