2016-10-08
餐厅新开时黎过一次,觉得食野环境唔错,食物又好味,介绍过唔少朋友黎食。事隔几个月再黎,餐牌改变左唔少,仲有二人餐添!七点钟去到,全场满座甘济!好彩两个人,揾位都易啲!坐左窗口位,正呀,望到湾仔个夜景!见到隔离枱好多都叫二人餐,食物都几岩我地,仲可以拣红白酒,就试下呢个二人餐!首先,餐汤有杂菌汤同干邑龙虾汤,因少饮后者,所以嗌左黎试下!个汤好深色,红啡色,配蒜蓉多士一块。多士好脆,好香蒜蓉味。汤好浓龙虾味,结结地,有两三粒龙虾肉。前菜可以选两个小食哗!估唔到佢甘大份!以为系每人一块果啲,呢个似系三四人份量!多士 焗得好脆口。蕃茄酱同蕃茄好香槛榄油味。黑毛猪火腿卷住沙律菜,有六旧以上,咸咸地,无物筋,几样野夹住食有口感!好味!炸虎虾天妇罗又系几大份,有四大只!上枱时仲热辣辣 !外面炸得好脆,可以用松化去影容!而内里既虾肉嫩滑。不得不提个酱,应该系青芥辣沟沙律酱(定蛋黄酱?)而成,唔辣,但有芥末个香味,劲钟意个酱!海鲜香辣意大利粉呢个真系几辣,唔食得辣既唔好拣呢个,食得辣既选呢个就好惹味!有虾,乌贼等海鲜,好爽口。意大利粉唔太林较硬,几爽既。每一条都沾满辣油!酥炸软壳蟹椰汁烩饭软壳蟹同前菜既
七点钟去到,全场满座甘济!好彩两个人,揾位都易啲!坐左窗口位,正呀,望到湾仔个夜景!见到隔离枱好多都叫二人餐,食物都几岩我地,仲可以拣红白酒,就试下呢个二人餐! 首先,餐汤有杂菌汤同干邑龙虾汤,因少饮后者,所以嗌左黎试下!
软壳蟹同前菜既虾一样,炸得好酥脆!意大利饭小小硬,好多汁,浓,结结地,有唔少杂菌同西椒。
甜品二选一
本身以为系一份一齐食。点知系一人一份!正呀!摆设整齐,雪糕筒下面系好好好味既榛子雪糕,真系估佢唔到。窝夫心型,上面有粟子酱同cream 同奥利奥饼。见到呢份甜品都好满足!!!!好好味!