2023-06-11 1123 浏览
同朋友去完尖沙咀Shopping,见到呢间餐厅装潢不过,我地都想试下egg benedict,就去左呢间晚餐.....BRICK LANE Gallery结合餐厅及艺术画廊于一身的概念食肆,餐厅内设艺术展览区,有户外及室内位置,棉登径只有餐厅进驻,都几僻静,天气唔热可以坐户外,夜晚都几chill几有Feel的。英国菜式嘅食物用料讲究、做法地道,份量都几大。🥗带子牛油果沙律***$158Hokkaido Scallop Salad带子,蟹肉,牛油果,沙律菜带子大大只,煎香后更有鲜味;蟹肉以白汁拌匀,份量够多,加埋切得大粒嘅牛油果,好清新的沙律。🍔The BRICK LANE Cheese Burger***$165自家制牛肉饼,芝士,洋葱酱,面包,薯条。呢个Burger份量好大,而中间嘅自家制牛肉饼好厚,非常多肉汁,洋葱酱、芝士亦好惹味,好食到停唔到口,粗切薯条食落都唔觉油!🍳拆牛肋骨班尼迪*** $128🔥推介Short Ribs Egg Benedict 英式菜点可以错过Egg Benedict !鸡蛋,松饼,自家制蛋黄酱,精萃系煮得啱啱好嘅流心蛋,以蕃茄调味嘅牛肋骨肉碎做配菜,夹埋

BRICK LANE Gallery

英国菜式嘅食物用料讲究、做法地道,份量都几大。

🥗带子牛油果沙律***$158
Hokkaido Scallop Salad
带子,蟹肉,牛油果,沙律菜

🍳拆牛肋骨班尼迪*** $128🔥推介
Short Ribs Egg Benedict
英式菜点可以错过Egg Benedict !鸡蛋,松饼,自家制蛋黄酱,精萃系煮得啱啱好嘅流心蛋,以蕃茄调味嘅牛肋骨肉碎做配菜,夹埋英式松饼,同埋旁边嘅紫菜干同炸蒜蓉片一齐食,滋味,口感满满分!!
饮品拣左2杯,我同朋友都唔好酒精类,所以拣左Mocktail。味道就偏甜左啲啲。
🍹Puzzle in Bucket ***$68
雪碧,柚子,士多啤梨,柠檬加埋碎冰,好啱夏天饮

🍹Blackberry Earl Grey ***$68
Earl Grey混合红莓,树莓,柠檬,黑加仑子汁,味道都几特别

🍰甜品控推介
🔸️Yuzu Angel Blanc Cake***$58
柚子白芝士蛋糕,里面系柚子啫喱,呍呢嗱海棉蛋糕同埋芝士蛋糕,口感松软又够滑,柚子味

🔸️士多啤梨歌剧院蛋糕
Strawberry Opera Cake
法式歌剧院蛋糕是很经典的法式甜点,传统做法是由六层海绵蛋糕夹著咖啡牛油忌廉及软心朱古力一层一层叠上去。呢款食落系浓郁嘅朱古力味,反而少了士多啤梨的酸味,酸度可以再多点。

情侣们约会可以考虑下呢间,情调够,食物质素也不错!!

• 拆牛肋骨班尼迪