2016-12-25
我食左三轮生日饭之后,今日就到我为大人庆祝佢大寿喇都系习惯上网book枱,一黎有得储分,二黎白纸黑字有哂纪录到booking当日餐厅打黎确认,都系好贴心嘅服务(因为有d真系唔会打黎,但其实都几冇安全感)餐厅系L型,不过整体黎讲都唔多枱;楼底劲高,感觉都几高级都系决定叫二人餐,贪佢多个甜品最后要黎写happy birthday~入座前已经有牛油摆喺枱面,所以面包系基本盘唔系一入座就有得食,因为会热返先拎出黎;香草味浓,或者唔系人人喜欢,但如果俾多一块我都会食埋佢其实落完单已经唔记得个餐入面有d乜野所以沙律出现时见到pat白色谂左好耐,事后再睇返menu先知系蟹肉,不过老实讲食唔出,可能因为我捞匀哂先食所以捞到唔知去哂边黄色细细粒𠮶d就系芒果,如果可以大粒多少少就好喇再黎系忌廉汤,本身菇味已经好浓厚,再加埋黑松露觉得似乎太强烈,不过都系好味嘅肉眼要左五成熟,厚薄适中,亦好嫩唔难切,就咁咬都系好易咬得开血水唔多,所以望落似七成薯蓉唔马虎,蔬菜每样一款食虾最怕就系有肠,呢个意粉入面只虾已经去壳切开左,两边煎香意粉系忌廉汁,不过唔会好腻,两个人share份量刚好先上饮品,我冇特别影相,又唔系饮d
都系习惯上网book枱,一黎有得储分,二黎白纸黑字有哂纪录
到booking当日餐厅打黎确认,都系好贴心嘅服务(因为有d真系唔会打黎,但其实都几冇安全感)餐厅系L型,不过整体黎讲都唔多枱;楼底劲高,感觉都几高级都系决定叫二人餐,贪佢多个甜品最后要黎写happy birthday~ 入座前已经有牛油摆喺枱面,所以面包系基本盘唔系一入座就有得食,因为会热返先拎出黎;香草味浓,或者唔系人人喜欢,但如果俾多一块我都会食埋佢 其实落完单已经唔记得个餐入面有d乜野所以沙律出现时见到pat白色谂左好耐,事后再睇返menu先知系蟹肉,不过老实讲食唔出,可能因为我捞匀哂先食所以捞到唔知去哂边黄色细细粒𠮶d就系芒果,如果可以大粒多少少就好喇 再黎系忌廉汤,本身菇味已经好浓厚,再加埋黑松露觉得似乎太强烈,不过都系好味嘅