2022-05-15 100 浏览
同朋友喺铜锣湾行街行到累 决定揾间餐厅食返个Early Dinner喺网上揾到Bacchus 见到佢环境几靓 一于上去试下啦~位于铜锣湾嘅楼上餐厅Bacchus 以酒神🍷为名 主打意日Fusion私房西餐🍽️餐厅环境阔落 灯光甚有情调以独特嘅枱灯 打造出浪漫嘅气氛 令人格外享受餐厅有个「帮你谂埋」 Lazy Choice Dining Set顾名思义 就系唔使你咁烦 我帮你谂埋为你送上Starter➡️Main➡️Soup / Dessert坐喺度等食好嘢就得🥳啱晒懒惰嘅我哋!🔸STARTER🔸📍胡麻清酒炙烧🔥吞拿鱼吞拿鱼炙烧后 食落有嚼劲 加上食用花🌸装饰 卖相同味道都唔错📍夏日风情鹅肝多士鹅肝大块又厚身 加上焗得香脆嘅多士减轻油腻感旁边嘅蜜枣同其他水果 则令呢道前菜变得更加开胃🤤🔸MAIN🔸📍牛油果蟹肉忌廉阔条面🍜打成酱嘅牛油果🥑 加埋忌廉 成个面质感creamy得嚟又唔会干不过忌廉味道浓郁 略嫌有点盖过牛油角嘅味道而加埋加拿大蟹肉以及三文鱼籽 增加咬口之余又提升味道 整体而言非常好食😍📍酒神夏日烤西班牙猪鞍🥩肉唔会过熟 食落有肉汁 而另外附上嘅菠萝🍍乳酪酸甜嘅味道令整道菜更有层次 完全
喺网上揾到Bacchus 见到佢环境几靓 一于上去试下啦~
位于铜锣湾嘅楼上餐厅Bacchus
以酒神🍷为名 主打意日Fusion私房西餐🍽️
餐厅环境阔落 灯光甚有情调
以独特嘅枱灯 打造出浪漫嘅气氛 令人格外享受
顾名思义 就系唔使你咁烦 我帮你谂埋
坐喺度等食好嘢就得🥳
啱晒懒惰嘅我哋!

🔸STARTER🔸

卖相好特别 设计理念系在杯中溢出嘅Tiramisu🤣
手指饼唔完全浸入忌廉入面 保持脆身口感

🔸Mocktail🔸
📍White Garden🥂
以自家秘制红茶为底 配上接骨木花、柠檬🍋 饮落香甜醒胃
2022-05-02
黑松露汤