2018-03-14
今日A先生话不如再去西餐大排挡食返餐,今次已经系我地第二次来,餐单有吾同左,多左新野行左街好口渴即刻叫返两杯野饮先,比大排档怀旧嘢饮吸引左,分别叫咗一杯咸柠檬七喜$38同薄荷菠萝冰$38。咸柠七好有怀旧嘅味道,咸咸地,好开胃饮到菠萝嘅甜味又有淡淡的薄荷味,好特别,估唔到两者咁夹而且甜度适中我地叫既前菜系大排档乳鸽$98皮烧到金黄色,好香好惹味,微脆。乳鸽嘅肉好滑嬾咬落去好多汁,热辣辣嘅肉汁好有幸福感哈哈再来就系黑松露年糕个汁好香黑松露味,菇够爽口,年糕又烟韧,十分好味烧西班牙黑毛猪肉眼扒大大港女块丫 煮七成熟左右 令到肉排保持肉汁裹面微红 出面香脆 做半碟嘅菠萝都好甜另外仲有我呢啲小港女最钟意嘅紫薯同好hit既羽衣甘蓝 够哂健康又好味另外一个主菜就叫左烧牛脷配蜜糖Wasabi蜜糖Wasabi 啱晒我呢啲想试少少wasabi味有唔想太谷鼻既人 烧牛脷感觉好特别 外面比较脆身 里面实身得来又锁得着肉汁 配菜依然有紫薯同羽衣甘蓝最后仲有呢个菠萝雪葩作为甜品 其实都几大个系原个菠萝上嘅 啱晒影相呃like一边食雪葩又可以食埋啲果肉 淡淡的菠萝香微甜 清一凊啱啱食肉嘅油腻感 prefect ma
咸柠七好有怀旧嘅味道,咸咸地,好开胃
我地叫既前菜系大排档乳鸽$98
皮烧到金黄色,好香好惹味,微脆。乳鸽嘅肉好滑嬾咬落去好多汁, 热辣辣嘅肉汁好有幸福感哈哈 再来就系黑松露年糕个汁好香黑松露味,菇够爽口,年糕又烟韧,十分好味
烧西班牙黑毛猪肉眼扒
大大港女块丫 煮七成熟左右 令到肉排保持肉汁
另外一个主菜就叫左烧牛脷配蜜糖Wasabi
一边食雪葩又可以食埋啲果肉 淡淡的菠萝香微甜 清一凊啱啱食肉嘅油腻感 prefect match
呢度嘅环境简洁 坐得舒服 服务质素都几好 有暖水提供 又会帮你换热既碟