2023-01-30 54 浏览
不经意间发掘到旺角有间情调西餐,墙上用左北极光主题,环境都几别致,好啱couple / 朋友仔食下饭倾下计~而家餐厅做紧个90分钟任食青口及指定生啤/汽水任饮,仲有4种酱汁拣,好特别!我几欣赏个白酒忌廉汁,食到微微酒香,个汁几creamy, 青口份量好足,同个汁一齐食几夹!另外个意式蕃茄汁都唔错,酸酸甜甜咁,作为前菜几开胃😋 食完晒青口,再用香脆蒜蓉包沾汁食,吸晒d精华,个味又鲜又浓🤤我地仲叫左个好过瘾嘅主菜 - 砵仔酥皮焗牛面颊肉,望住职员完美地切开上面块酥皮,感觉好治愈~ 酥皮声够清脆,食落口一样咁香脆🤩 里面劲多块牛面颊肉,全部都整得好腍好易入口,同埋个汁整得几好,好入味,食到停唔到口😻个香蒜榄油野菌辣肉肠意大利面都唔惹小,辣肉肠咸香味好足,切左正方粒粒咁增添左口感,本身个意粉带点微辣,质感弹牙,食得出几有heart!嚟紧我嘅重头戏甜品😂叫左个伯爵茶意式奶冻,size都唔细,同埋系餐厅自家制👍伯爵茶味几清香,奶冻texture好滑,食完成餐饭再食甜品好满足!😍bookmark定情人节嚟都唔错~😂

意式蕃茄青口

香酒忌廉汁煮青口