2024-09-18
上次上环永乐街去食饭经过见到有间楼上西餐好似都唔错,今晚就一于同奴才吧去试吓撑吓枱脚🥰今晚我哋叫咗一个二人套餐👫🏻每人包一杯红/白餐酒,有汤、前菜,沙律、主菜仲有甜品黑松露蟹肉多士🦀香脆多士上舖满黑松露蟹肉🦀🦀黑松露味道香浓扑鼻蟹肉鲜甜,完全打开左我味蕾同胃口🤭烤蜜糖啤梨伴巴马火腿沙律🐖🥗将啤梨烤制再加上蜜糖,中和啤梨酸味更能突显清甜味道,再配上咸香十足既巴马火腿和鲜嫩沙律菜,令人感觉清新又满足😋海鲜汤🦞以龙虾作汤底,里面仲有只青口😋味道鲜甜浓厚😋慢煮阿根廷红虾羽衣甘蓝香草酱意大利面🦐🍝红虾慢煮口感突显佢肉质软嫩、鲜甜,配上清新既羽衣甘蓝同香草酱意粉,令成碟意粉味道层次更丰富😋👍🏻10oz美国顶级西冷牛扒🥩西冷牛扒五成熟,切开牛扒里面够晒粉红🩷肉味香浓,有咬口得黎够细嫩🤤仲有南瓜西兰花作配菜🎃🥦甜品系焙茶焦糖炖蛋🤩呢个甜品我最喜欢🤤扑开面头脆脆既焦糖,焙茶香气扑面而来😍焙茶炖蛋质感Creamy,比平时食开既炖蛋与别不同😋🤑 人均消费:~$550🤩 推荐指数:7.5 / 10📍 餐厅资料:Green Orange (上环)上环永乐街50号昌盛大厦2楼☆.。.:*・°☆.。.:*・°☆.。
黑松露蟹肉多士🦀
烤蜜糖啤梨伴巴马火腿沙律🐖🥗
海鲜汤🦞
以龙虾作汤底,里面仲有只青口😋味道鲜甜浓厚😋
慢煮阿根廷红虾羽衣甘蓝香草酱意大利面🦐🍝
10oz美国顶级西冷牛扒🥩
🤑 人均消费:~$550
🤩 推荐指数:7.5 / 10
📍 餐厅资料:Green Orange (上环)
上环永乐街50号昌盛大厦2楼