2018-09-27
一向我都好钟意呢间既养生锅汤底,今次终于约到爸爸黎食啦被安排坐在二人台,环境唔错,空间感又大,唔会同隔离台坐到好迫,好钟意呢度既环境同气氛呢度既茶都好好饮架,又唔会太浓,带点点清新茶香以解油腻点了我的至爱-美人锅钟意入面好多料,仲有成只既鸡真材实料就咁食个汤锅都好滋味入面又多料,而且鸡汤清甜可口有成只鸡架,每件鸡件都大大件,鸡肉一丝丝又嫩滑随手都会兜到好多桃胶超滋补涮涮羊肉又薄身,一放到锅中很快变会涮熟了虽然肉身薄,但亦不会减当中的羊味左边的是黑松露虾丸,右边是鲜虾云吞,吞42元半份好喜欢黑松露虾丸,超香浓既黑松露味,黑松露既爱好者必定要一试呀而且虾丸仲好弹牙爽口一啖又一啖既滋味鲜虾云吞都好正,虾肉份量不少,虾肉爽口弹牙呢款炸豆皮我差不多每次来都是必食的因为不是很多间火锅店有呢款食材大大片的豆皮经过炸后,变得香脆无比,放于锅中滚一滚,豆皮吸入香浓汤底,变得更为滋味这个size真的好巨形,放了两块已占了半个汤锅了点了两款面条呢款关庙面幼滑,好滋味呢间餐厅仲会付上一个兜子来煮面,不会令面条散到锅中,好贴心另一款面条十分吸味,所以汤底咁正再食埋面条QQ弹弹既面条好正好滋味,呢款面条份量都不少
钟意入面好多料,仲有成只既鸡真材实料就咁食个汤锅都好滋味入面又多料,而且鸡汤清甜可口 有成只鸡架,每件鸡件都大大件,鸡肉一丝丝又嫩滑 随手都会兜到好多桃胶超滋补
而且虾丸仲好弹牙爽口一啖又一啖既滋味
鲜虾云吞都好正,虾肉份量不少,虾肉爽口弹牙
因为不是很多间火锅店有呢款食材
大大片的豆皮经过炸后,变得香脆无比,放于锅中滚一滚,豆皮吸入香浓汤底,变得更为滋味 这个size真的好巨形,放了两块已占了半个汤锅了
呢款关庙面幼滑,好滋味
呢间餐厅仲会付上一个兜子来煮面,不会令面条散到锅中,好贴心
QQ弹弹既面条好正好滋味,呢款面条份量都不少,吃到好饱呢
呢晚食得好开心,爸爸都好爱呢间既汤锅底仲讲定下次再来要试下另一款汤底了