2K
2010-11-18 9 浏览
16-11-2010食完虾球捞 (http://www.openrice.com/restaurant/commentdetail.htm?commentid=2130845) 时间尚早, 想揾杯咖啡饮吓, 奈何湾仔选择比中环少得多 (连锁店唔算!), 沿谢婓道一路行至 Marks & Spencer 竟然见到呢间外卖店门口黑板写住 "today's roast", 其他咖啡仲有好多选择, 唔理小店得一个位, 叫了一杯 house coffee (大 size $16) 堂饮.店员问我「要唔要糖」同「几多包」, serve 时就原来根据我的指示代落了糖, 好在稳阵起见只要「一包」 闻落好香, 奶的成份唔高, 饮落就唔多滑, 但咖啡 base 十分香浓, 少少苦但唔涩 (落了糖之故?), 饮完个口亦唔酸, 几好饮㖞. 大 size 只卖 $16, 超级抵饮, 值得试试.店员们亲切友善有礼貌, 不过小店作为外卖店, 地方细又开 hea hea 实在无可避免, 堂饮的话忍一下好了.虽然呢度离公司几远, 但呢杯 house coffee 实在几啱口味, 相信会再来买咖啡的.
已落糖的 house coffee
只卖 $16, 超抵饮

16-11-2010

店员问我「要唔要糖」同「几多包」
大 size 只卖 $16, 超级抵饮, 值得试试.

2010-11-16
$16 (其他)
已落糖的 house coffee
只卖 $16, 超抵饮