2016-07-10 3607 浏览
开始减肥以后,学识只将最好既放入口。今日受法国餐既引诱,思量过后,为美味既一餐破介都是值得。 望望menu, 除左有好抵食既set dinner ($488 4 courses) 外,新加左A La Carte 可以散叫,以往食set dinner 到main course 已经饱到呕既我,今日就order A La Carte。每次order 完后都会上餐前小食,次次唔同,每次都令人有点surprise. 今日既,似系一口面包咁,里面夹左刺身?再黎外脆内较既法包。龙虾汤 我至爱既鹅肝,仍旧美味。虽然今次厚身左d, 但仍然有外脆内软既感觉。配埋苹果一齐食就去左鹅肝既油腻感。 不得了的鳕鱼,好滑。旁边既薯蓉加左d 鱼肉一齐打,特别得黎又好好味。算是整晚既亮点,下次黎食一定要再encore. 男友Lee 个羊架都唔错,听闻烹调方法由以往既煎改用焗,羊架冇咁油而且仲keep 到好juice. 食得太多肉,想食沙律中和一下。忘了叫什么,d 菜食落好新鲜,配埋旧cheese, 又系好好味。每次黎到就算饱到呕都要饮既朱古力。朱古力味够浓但唔太甜,今次成杯饮完,又系饱
开始减肥以后,学识只将最好既放入口。

今日受法国餐既引诱,思量过后,为美味既一餐破介都是值得。

再黎外脆内较既法包。
龙虾汤

我至爱既鹅肝,仍旧美味。

每次黎到就算饱到呕都要饮既朱古力。

朱古力味够浓但唔太甜,今次成杯饮完,又系饱到另一个点。
最近新出既梳乎里配香橙雪杷。

不太喜欢梳乎里既我觉得还可以,一上台就香喷喷。
我都系食返cream brûlée 好d, 焦糖面好脆好脆。cream brûlée 好滑,正。

除左用好好味形容Lee 餐饭外,词穷既我谂唔到其他了。破介后,要回到节食的世界了。
2016-07-09