2023-09-12
有d肚饿就见到有间美登利日本野~就去试下系我食饭过程中见到2个日本人系到食饭🍴和倾计,佢地叫左个好多细碗寿司组合~觉得好色彩缤纷,好靓于是我好奇想试下个餐🍣多彩海鲜丼 10种🍣它有10种不同食物+味噌汤等我由左至右介绍每样食物啦第一种:天妇罗🍤炸得松软+脆片好似薯片咁脆第二种:尤鱼+青瓜片🥒感觉淡淡地和好清新感觉第三种:🐟入口即溶,它的含脂量少、肉质实和有咬口第四种:酸瓜有种开胃既感觉而且唔会令你感觉好酸第五种:三文鱼🍣+牛油果🥑好似有d特别(唔知道会唔会有人觉得似wasabi?)第六种:海胆应该好多人都又爱又狠既食物之一,今次我食呢个海胆加上有鱼子作配搭,味道唔错👍🏻鱼子每粒都好有咬感第七种:🐟薄块和微量黑松露酱 都是淡味食物既一种 第八种:沙律🥗菜很新鲜翠绿和小番茄🍅➕脆面包粒,可以增加饱肚感第九种:虾很鲜甜味可口,入口即溶化了第十种:鱼仔本人不太喜爱🙈,淡味食物之一第十一种:鱼子配🦀丝,系心机菜,加埋青瓜变得好fresh第十二种:鳗鱼玉子,味道算系浓郁可口和玉子很易咬开见到menus有🥄茶碗蒸🥄就即刻叫左黎食见到好滑已经好想食🥄味道唔错👍🏻好鲜甜和软嫩口感加上冬菇做一个配衬🌟推介
🍣多彩海鲜丼 10种🍣
它有10种不同食物+味噌汤
等我由左至右介绍每样食物啦
第一种:天妇罗🍤炸得松软+脆片好似薯片咁脆
第二种:尤鱼+青瓜片🥒感觉淡淡地和好清新感觉
第三种:🐟入口即溶,它的含脂量少、肉质实和有咬口
第四种:酸瓜有种开胃既感觉而且唔会令你感觉好酸
第七种:🐟薄块和微量黑松露酱 都是淡味食物既一种
第九种:虾很鲜甜味可口,入口即溶化了
第十种:鱼仔本人不太喜爱🙈,淡味食物之一
第十一种:鱼子配🦀丝,系心机菜,加埋青瓜变得好fresh
第十二种:鳗鱼玉子,味道算系浓郁可口和玉子很易咬开
见到menus有🥄茶碗蒸🥄就即刻叫左黎食
见到好滑已经好想食🥄
味道唔错👍🏻好鲜甜和软嫩口感加上冬菇做一个配衬
🌟推介之选🥘鳗鱼柳川锅定食🥘
鳗鱼配酱油本身已经味道唔错➕滑蛋就再提升味蕾刺激令到它更上一层楼😋滑蛋鳗鱼配埋一齐食都已经好浓郁美味👍🏻再配埋白饭一齐食就好似食紧鳗鱼滑蛋饭😋😋
🍹鲜柠檬梳打:新鲜柠檬🍋➕梳打 由平凡中变得有些不平凡 (除了可以自行调节酸度,颜色又清清地又酸酸地好开胃)
🍹巨峰葡萄🍇梳打:这个我认为有些甜、颜色好靓之余又甜甜的,可以令你生活中增加多点甜的感觉
#hkig#foodiehk#foodiegram#hkfoodblogger#foodiegraphy#foodloves#foodstagram#happysharing#hkfood#foodie#香港美食#吃货#手机食先#相机食先#foodoftheday#foodphotography#followme#likeoflikes#hkeats#hkrestaurant#followback#美味#hkfoodie #newtownplaza #青衣
#青衣美食