2022-10-04
揸车经过成日见到呢间"韩阁" 都会好想试下,今次终于泊底间车可以去试下啦~ 一打开个menu,食物样样都好吸引😍 铁板香辣鱿鱼筒🐙大大条鱿鱼,见到都开心,店员细心到俾埋较剪我地,可以边食边剪好过瘾,食落爽口弹牙,配埋个牛骨海带汤,真系唔错~ 韩阁特调辣酱亚之妈炸鸡🐥🌶食韩国嘢点可以唔食炸鸡🐓,嗌咗半份鸡但系份量都好多,就咁睇都有6-7件,肉质嫩滑又juicy,秘制酱甜甜辣辣咁好特别,的确辣得过瘾,不过两个人食真系食唔晒~ 紫菜肉松蛋卷🍳韩式嘅蛋卷真系好吸引,份量比想像中多,蛋卷劲厚而且嫩滑,蛋味浓沃,紫菜同肉松系多到满泻嘅~ 甜辣黄金豆腐砖豆腐炸到金黄色,外脆内嫰,咬落去有空气感,加埋酱汁更加好味 牛肉杂菜饭卷又系韩国菜之中必食嘅,饭卷好足料,食落好满足 黄金沙冰今次黎到唔系饮酒精饮品,而系饮黄金沙冰🍊🍹天气日日3X度🌞,呢杯野真系完全消暑又消滞,炸鸡唔一定配啤酒嘅🤣 韩阁#天天饮食_荃湾#天天foodies 评分:8/10 #韩阁 #荃湾 #韩国菜 #炸鸡 #海陆空套餐 #韩牛 #海鲜 #芝士拉丝 #冬日限定 #邪恶芝士 #豆腐汤 #平民价 #暖笠笠 #部队锅 #韩国炸鸡 #炸鸡 #
一打开个menu,食物样样都好吸引😍
铁板香辣鱿鱼筒🐙
韩阁特调辣酱亚之妈炸鸡🐥🌶
紫菜肉松蛋卷🍳
甜辣黄金豆腐砖
豆腐炸到金黄色,外脆内嫰,咬落去有空气感,加埋酱汁更加好味
牛肉杂菜饭卷
又系韩国菜之中必食嘅,饭卷好足料,食落好满足
黄金沙冰
韩阁
#天天饮食_荃湾
#天天foodies
评分:8/10
#韩阁 #荃湾 #韩国菜 #炸鸡 #海陆空套餐 #韩牛 #海鲜 #芝士拉丝 #冬日限定 #邪恶芝士 #豆腐汤 #平民价 #暖笠笠 #部队锅 #韩国炸鸡 #炸鸡 #chicken #hkig #伪食家 #相机食先 #手机食先 #一路食一路post #食好西 #hkfoodblogger #foodblogger #全力食 #日日食 #ilovesharefood #foodphotography #foodphotos #hkfoodies #instafood