2013-07-31
朋友生日book了三张枱,选这里的原因是因为可带狗,有狗仔冲凉区。去度坐底阿姐问要咩茶?因为朋友未到我就话要杯水先,阿姐话要另叫,表示要收钱,咁我就话俾个drink menu嚟睇下,佢就不耐烦地话可要支水先,但要收钱,我就再讲要drink menu睇下先,佢企系度唔出声,我问第三次有冇menu, 佢就劲恶咁话咪系枱啰小姐。我心谂,阿姐,系枱你又唔早讲?我要order,系咪睇下价钱同选择都唔得?差唔多人齐既时候就有个黑衣男走埋嚟问开几多位茶,我地最初八人,但有两个仲嚟紧,所以就话十人,到真系人齐既时候,因为啲椅有手柄而放唔落多两张椅,咁就要求黑衣男换啲冇柄椅,佢叫等等后就问系咪加多两位茶钱?我地报数话十位已加呢两个朋友,朋友企系度又再要求加两个位,即系餐具,佢就再话系咪依家十二人?唉,我地再讲系十人,朋友就企得唔耐烦问黑衣人可唔可以拎两张椅俾佢同个仔先,佢话等等就走咗,返嚟后话要再等,其实隔杂枱就有,就叫佢拎隔离枱个啲?佢就话要问一问,但隔离枱都系我地book既佢又唔知,搞咗成十分钟先可安心坐底。我地叫了好多点心,枱上满了再上新菜时就硬将新菜放上枱上,倒泻晒啲喼汁同水。完全冇谂过要大碟转
差唔多人齐既时候就有个黑衣男走埋嚟问开几多位茶,我地最初八人,但有两个仲嚟紧,所以就话十人,到真系人齐既时候,因为啲椅有手柄而放唔落多两张椅,咁就要求黑衣男换啲冇柄椅,佢叫等等后就问系咪加多两位茶钱?我地报数话十位已加呢两个朋友,朋友企系度又再要求加两个位,即系餐具,佢就再话系咪依家十二人?唉,我地再讲系十人,朋友就企得唔耐烦问黑衣人可唔可以拎两张椅俾佢同个仔先,佢话等等就走咗,返嚟后话要再等,其实隔杂枱就有,就叫佢拎隔离枱个啲?佢就话要问一问,但隔离枱都系我地book既佢又唔知,搞咗成十分钟先可安心坐底。我地叫了好多点心,枱上满了再上新菜时就硬将新菜放上枱上,倒泻晒啲喼汁同水。完全冇谂过要大碟转细碟,或者执走啲嘢先,完全唔识serve.
至于食物质素是不过不失, 一般茶楼水准, 食物份量亦够, 建议从服务开始改善。
去厕所重严紧过去保险库,无论你系男女老幼,手上有嘢冇嘢,行到入室内用厕会俾所有待应用十级恶劣态度提醒你唔准换衫,厕所地下湿到似水浸之余亦无厕纸。
总体来说,天气再好,心情再好,去度呢度都会一肚气,想受气,就去海湾食坊啦!