2009-09-20
呢晚收工相约友人在老尖饮野,点知咁岩得咁桥为食二人组在另一区等位打边炉,搞到我又心瘾起,于是决定一齐去春夏秋冬﹗一行五人,为食二人组唔系成日来,所以唔记得叫呢度最抵食既醉鸡锅,叫左个沙爹鸳鸯汤底,老实说味道麻麻,唔够浓又无特色,似十足0个0的任饮任食场既味道﹗下次千其唔好制﹗要了鲜虾、又有墨鱼滑、手打丸、芝士丸、神户牛及菜等﹗虾够新鲜,食时仲会郁味道亦鲜甜﹔蟹籽墨鱼胶够弹牙,不过好似唔多够味,淡左少少﹗打边炉其实唔应该吃芝士丸,根本就唔MATCH,芝士丸都系去食串烧时有少少㶶㶶地先好味﹗主角当然系来吃牛啦﹗神户牛水准依然腍滑又有肉香,唔洗蘸豉油都已十分之好味﹗带子打边炉总是觉得韧了点﹔最后加多个手切牛,今次比之前几次来吃的更腍,肥瘦均称味觉大享受,几个牛魔王最后当然满足而归啦﹗
要了鲜虾、又有墨鱼滑、手打丸、芝士丸、神户牛及菜等﹗