之前已经食过几次夜晚,感觉唔错,因为我想食烧肉,男朋友想食边炉,所以前日去食咗个lunch放题,拣咗鸡煲、边炉、烧肉个种。一坐低就问食唔食鸡煲,要咩辣等,因为男朋友唔算太食得辣,所以叫咗小辣,等大概5分钟就会上咗鸡煲,同时佢会开两边炉,咁就可以食住烧肉等鸡煲熟。中途老板娘?同一个男员工都有帮我哋搞下鸡煲,同埋同我哋讲大概7分钟后食得,7分钟后,我夹咗一旧细啲嘅鸡,老板娘就即刻行过嚟同我哋讲细啲嘅鸡熟晒,但大件嘅可能未熟,所以等多阵好啲,都算几贴心。因为我好钟意食牛同鱿鱼,所以即刻出去夹咗一碟,放中间个行个款牛好好食!都几有牛味,咁应该都唔系贵战嘢嘅,但不论打边炉定烧都ok,鱿鱼有一款系切咗一格格,个款烧完真系冇味,要点酱先好食,想食口感嘅可以夹,想有味嘅就食咖喱个款啦。其他嘅肉我都冇乜点食,因为我都只系想食牛。但系!!!!!男朋友夹咗啲三文鱼,食落系"叔"嘅,因为我唔食三文鱼,所以我都唔知咩味,但之前夜晚去食,同行嘅人都唔觉有咩问题,咁就可能系因为食午市嘅人唔多,所以冇乜点加到嘢食,所以放耐咗。讲下鸡煲同边炉先,强烈建议,食到谭仔5小辣嘅都叫中辣起,因为小辣真系差咁啲嘢咁,又唔系话佢唔

讲下鸡煲同边炉先,强烈建议,食到谭仔5小辣嘅都叫中辣起,因为小辣真系差咁啲嘢咁,又唔系话佢唔香、冇味等,但就系辣啲会好食啲,连我唔太食得辣嘅男朋友都系咁觉得。

边炉嘅主要作用系渌菜,因为烧肉个边真系少油,而菜方面,生菜系力推!煮几耐都唔会好淋,同有爽脆嘅口感,而第二就系杏鲍菇,一直好钟意杏鲍茹种口感,加上辣辣地嘅汤底系一绝!而油麦菜就一般,唔系话唔新鲜,系佢夹埋汤底就觉得有少少奇怪,本身油麦菜嘅味算重,加埋重味嘅汤底就完完分咗晒,汤底有汤底味,油麦菜有油麦菜味。

饮品选择都算多,基本款,啤酒都有齐,仲有啲我冇乜点见过,例如屈臣氏嘅哥喇,虽然我觉得佢唔好饮,甜品方面都有几款,啫喱,豆腐花,雪糕,泡芙等。

最后,男朋友食完有肚痛,应该系关件三文鱼事,但我就乜事都冇,所以要去嘅一系拣晚市,一系就唔好食啲易变坏嘅食物

2021-11-15