2020-05-10
三个人想揾个地方可以坐耐啲食野倾偈所以唯有揾Cafe,老编平时都唔钟意食Cafe,因为觉得又贵又唔好食!但今次呢间行文清日系嘅Cafe就令我对楼上Cafe嘅质素有所改观!/我哋嗌咗三个餐加一个甜品,埋单每人195蚊,坐咗差唔多3个钟吹水,7点坐到收铺,但啲staff都唔会好似想赶你走咁,仲会不断帮你refill水,劲nice!而四个都都好好食,系cafe界中嘅5星星!/Avocado Quinoa Salad $108 下次再嗌机会率:🥗🥗🥗🥗🥗好开胃,好清新嘅沙律!本身好钟意食牛油果,而呢个沙律嘅牛油果熟嘅程度啱啱好,鸡嘅质感亦都好好食!沙律黎讲好值嘅个价钱! /Crab Meat Donburi $148下次再嗌机会率:🦀🦀软壳蟹炸到外脆内软,而且个size亦算大只,唯一觉得个炒饭冇乜味,不过有流心蛋搭救都算可以!/Mentaiko Cream Spaghetti $168下次再嗌机会率:🍝🍝🍝🍝系一个好入味嘅明太子意粉,好好食!个医同意粉嘅比例啱啱好,而本身个酱有味得黎亦唔会太咸,系好难得整得好食嘅明太子意粉!/Crème Brûlée Pancake $108下次
Avocado Quinoa Salad $108
下次再嗌机会率:🥗🥗🥗🥗🥗
Crab Meat Donburi $148
下次再嗌机会率:🦀🦀
Mentaiko Cream Spaghetti $168
下次再嗌机会率:🍝🍝🍝🍝
Crème Brûlée Pancake $108
下次再嗌机会率:🥞🥞🥞🥞
好特别嘅pancake!一定要夹埋面头烧焦嘅cream一齐食先系最好食!
Cafe嘅咖啡摆设,老编本身唔系好识食咖啡但都俾佢嘅display吸引住!
今次食Cafe嘅经历真系令我对Cafe嘅食物质素完全改观!呢度环境亦都好舒服,系非常好嘅experience,下次如果再要同朋友详谈嘅话一定拣呢度!
By 周-围食