2022-01-07
身边好多女性朋友好都好钟意呢茶木食个甜品呀打个卡咁讲真我真系好耐冇嚟因为我本身唔系太钟意食甜嘢今次同朋友嚟食饭有惊喜㖞原来佢嘅面做得好出色甜品一试难忘原来都系用心之作 今日食咗个 古早红烧牛肉拌面 有鸭血, 炖牛肉汁配菜牛肉好淋 捞面有少少微辣好开胃 蔬菜都好好味 朋友食咗个红烧牛炖肉面肉炖得好淋入口即溶牛肉面真系台湾一绝做得好好似系啲刀削面嘅质地红烧牛肉汤底好浓沃 配埋我哋嗌咗杯脆脆黑糖瀑布珍珠奶茶,唔系太 甜 珍珠好烟韧 个瀑布形既邪恶又吸引, 奶茶唔算太甜加上个个奶盖 又系打卡嘢饮嚟last but not least, we share咗个甜品, 甜品叫咗个青苹果鳄梨蜜糖砖块 上面有珍珠奶茶味雪糕加上蓝色嘅cream同珠珠, 新鲜水果, 焦糖香蕉仲有大量嘅焦糖爆谷 真系好吸引全部都系我钟意食嘅嘢 本身唔系好明点解叫做 砖块明明系面包 食完啲雪糕打开原来方包里面一粒粒做砖块夹起嚟食一口一口 面包加上蜜糖真系好好味 卡位坐得好舒服 顾客嘅都系不少后生couple, 令我感觉到年青咗呀 唔使去到台湾都有好味嘅台湾嘢食
古早红烧牛肉拌面
脆脆黑糖瀑布珍珠奶茶