2021-07-08
食完个lunch就梗系要食返个甜品😛见到yoho 新开左间同鲜芋仙好似既糖水舖,身为芋圆控嘅我一定要试吓啦🥰环境:店舖以黑色为主调,有indoor 同outdoor座位,以糖水舖来讲位置数量都算多😃舖头都干净企理👍🏿食物:店舖主打手工芋泥同芋圆,但糖水都有刨冰、烧仙草、红豆汤、小丸子等等台式嘅糖水选择,大家可以叫多几款同朋友share✌🏻另外都有少量饮品选择,主要以鲜奶同茶类为主,唔想食糖水嘅朋友都可以饮杯手摇🤣1. 黄金地瓜泥黑糖冻🍠呢款系其中一款店家推介嘅糖水,有黑糖冻、地瓜泥、红豆、珍珠、芋圆、地瓜圆,同埋会有一细杯忌廉俾你淋面。芋圆同地瓜圆都几烟韧,好有咬口😋而地瓜泥个味道好出,果然系推介之选😎😚加咗忌廉嘅糖水简直系升咗一个层次🤩配埋珍珠同黑糖冻,食完真系好满足🥳2. 玫瑰乌龙凤梨🍍台式饮品一向都偏甜,呢间都唔例外。虽然已经叫咗少甜,但我个人认为甜度可以略减。但又因为真系有新鲜嘅凤梨,所以饮落都会有凤梨既酸中和一下。如果唔好太甜嘅朋友仔可以考虑叫少甜。饮品主要系乌龙茶味,亦都散发住淡淡嘅玫瑰香,唔系坊间一般好似香薰嘅玫瑰味,都值得一试😜总结:小店嘅糖水同饮品有水准,适合一班朋友
黄金地瓜泥泞黑糖冻,玫瑰乌龙凤梨
1. 黄金地瓜泥黑糖冻🍠
2. 玫瑰乌龙凤梨🍍
总结:小店嘅糖水同饮品有水准,适合一班朋友食完饭直落叹糖水。如果你同我一样都系钟意台式食物嘅话,相信呢间都值得一试😚
🌟评分(5粒⭐️为满分)
环境设计:⭐️⭐️⭐️⭐️
食物质素:⭐️⭐️⭐️⭐️