2023-09-30
虽然开返关,但仲未夹到时间去旅行,又好挂住台湾的味道,所以上星期就同老公去食老妈拌面。我哋系平日中午去食,人流都唔算太多,午餐都几抵食,有前菜,主菜,仲包指定饮品。前菜有两旧豆腐,味道真系估佢唔到咁好味,车厘茄连埋个汁都好好味。午餐叫咗个「麻酱手撕鸡肉燥饭」,肉燥饭系台湾必食,麻酱手撕鸡我最钟意系夹埋啲萝卜丝,青瓜丝一齐食,好 fresh 的感觉。另一款主菜就叫咗「话梅酸汁猪手饭」,猪手超级入味又够「淋」,冇牙都食到!另外午餐都可以加钱叫小食,我哋叫咗「烤台湾香肠」,呢款系台湾菜必食,记住夹埋蒜片一齐食。另一款小食叫咗「豆乳香香鸡」,个豆乳其实系个酱汁,热辣辣上枱,香香鸡脆卜卜超正。饮品老公叫咗「柚子蜜绿茶」,好润喉。我就加钱转咗「凤梨茉莉鲜果茶」,酸酸地好开胃。餐厅环境干净又舒适。附上午餐餐牌,午餐都有好多选择。总结:好有台湾的味道,仲有好多样嘢想试,下次带埋仔女可以食多啲。
饮品老公叫咗「柚子蜜绿茶」,好润喉。
我就加钱转咗「凤梨茉莉鲜果茶」,酸酸地好开胃。
餐厅环境干净又舒适。
附上午餐餐牌,午餐都有好多选择。