2022-06-02 448 浏览
疫情两年黎望穿秋水都未等到可以去泰国旅行呢排实在太挂住,即刻约咗个friend 食下呢间成日排长龙嘅新泰。想讲每次想walkin 都几难等位,今次终于食到!原来入面咁大咁多位,见到仲有vip room。点解可以仲有咁多人排,心谂真系咁好食?本身以为烧猪颈肉沙律系冻食个种,点知同生菜包系friend。唔紧要,我同个friend 一人一个私家生菜篮仲开心。讲返个馅,烧猪颈肉系会用埋d 金不换之类嘅香料炒,劲香!虽然油d,用生菜包住食fresh 好多。第一次食鸭肉松嘅生菜包,估唔到d 鸭味嘅生菜包都几match,唔错嘅创新口味。用咗好多蒜粒加青红椒炒,好惹味㖞!我觉得送啤酒一定好正!不过𠮶日冇叫到酒今次个主菜就系明炉乌头!就系呢种酸酸辣辣嘅味道,仲有下面个火滚住条鱼热辣辣,醒胃又鲜味,好有曼谷夜市大排档整嘅风味,系可以一解思乡之愁。其实我成餐最期待就系佢,一上枱喷烟嘅?原来d 糯米紫米饭都系热上,连个椰汁都系热架!食落系比平时香劲多倍!加上酸酸甜甜嘅芒果,我觉得个糯米饭系呢间餐厅必点嘅选择!饮埋个清新嘅椰青,刮埋d 椰肉食,真系心谂几时先可以去到泰国?
疫情两年黎望穿秋水都未等到可以去泰国旅行

鸭肉生菜包
烧猪颈肉沙律

讲返个馅,烧猪颈肉系会用埋d 金不换之类嘅香料炒,劲香!

椒盐软壳蟹

青柠蒸乌头

,系可以一解思乡之愁。

芒果糯米饭

椰青