2023-08-14
朋友介绍话香港大学站附近,靠近坚尼地城游泳池呢边有间几大既纯白色Cafe,系3pm-5pm仲有抵食下午茶餐,就约埋朋友一齐过黎试试🤣‣ 英式松饼配果酱奶油($55)松饼有多款味道,例如原味、抹茶、焙茶等;今次嗌左焙茶味,可惜食落冇乜焙茶味,而且好干,而奶油我预期系clotted cream但食落就系牛油😂 同埋冇比刀🍴,食起嚟好唔方便‣ 巴斯克蛋糕 ($68)个蛋糕属正常发挥,口感都算滑身,芝士味比较淡,唔系好香~‣ Cappuccino杯咖啡拉花拉得唔错,饮落几滑身,味道比较偏nutty,唯独系比较细杯‣ Latte咖啡拉花同样都唔错,每个月饮落都系比较滑身,味道偏nutty,同cappuccino 都几似,系奶味会俾佢再重少少💭 C͟o͟n͟c͟l͟u͟s͟i͟o͟n͟呢间Cafe好大间,而且装修几新净又够光猛,去到下昼3点,窗边位置甚至好晒,不过又系得窗边先有叉电位虽然食物质素普通,但以下午茶套餐来讲一杯咖啡加一份甜品,呢个价钱都几抵食,加上环境舒适,想揾个地方做吓嘢,呢度不失为一个唔错选择👍🏻 注意呢到用餐时间系限时2小时~💰Total: $135 ($67.5pp 已包括10%服务费)📍TGIF
‣ 英式松饼配果酱奶油($55)
‣ 巴斯克蛋糕 ($68)
个蛋糕属正常发挥,口感都算滑身,芝士味比较淡,唔系好香~
‣ Cappuccino
‣ Latte
💭 C͟o͟n͟c͟l͟u͟s͟i͟o͟n͟
📍TGIF
西环皇后大道西539号和发大厦地下4-6号舖
🚩更多同类餐厅 #foodstep_cafe
🚩更多同区餐厅 #foodstep_西环 #foodstep_香港大学
📣Like & Share & Follow @ourfoodstephk_
🙏🏻谢谢你的支持,成为我努力分享的动力💪🏻