朋友父母是印尼华侨, 带个专家嚟试下,究竟算唔算正宗印尼捞面?店舖门面装修有些特别有个人风格,问朋友在印尼面舖是不是这样装修,她说印尼这类型通常都是街边档没有装修🤣点餐时朋友用印尼话,竟然服务员系唔识听嘅,到最后梗系用返广东话啦🤣🤣大厨坚持每日自己手打嘅捞面, 我就唔系太识欣赏,加上东南亚都比较钟意用全瘦嘅叉烧,味道感觉真系有啲东南亚风味,适唔适合香港人?我就唔系咁睇好。巴东牛肉饭-个汁就几香,不过啲牛肉都系抆到柴晒皮,有啲似煲汤汤渣肉感觉,食起上嚟真系要有啲牙力,老人家真系唔好试。芽菜品种是肥肥地圆圆地短短地,似马来西亚品种嘅 芽菜,味唔错加上呢只芽菜口感比港式嘅芽菜更有芽菜味。印尼刨冰Es Campur- 有点热像式刨冰店员,加入椰奶,大热天时消暑佳品。PS. 朋友话虽然跟在印尼当地食有分别,但亦很接近,算正宗印尼人整法。我个人就觉得如果完全唔改良,香港人接唔接受到就系一个疑问?得罪师父讲句, 我觉得indomie加条厨师肠再加只荷包蛋仲好食啲🤭,不过疫情下冇得去旅行或者屋企有个印佣,带佢嚟感受下返家乡嘅感觉又何妨呢?食物卖相=(满分20) 15食物味道=(满分20) 12服务质素

手打捞面

巴东牛肉饭