2022-05-02
见到喺村几特别,一心谂住去食泰国菜,点知想食𠮶间冇开,无奈地只好入呢间。夜晚7点,去到等位。等位讲咗两位,入到去又问你几位。坐低睇完menu叫佢落单,店员竟然话:「我唔得闲,你自己写!」之后就比张白纸我。 写完又问我咩咖喱….青咖哩猪,写到咁清楚都问,我都唔知讲咩好!隔离台就帮佢落,可能我后生啲,觉得我识自己写🤷🏻♀️🤷🏻♀️🤷🏻♀️ 先上菠萝炒饭,同相片都差好远!菠萝炒饭无味,所谓嘅海鲜有一两粒虾仔左右啦。冇几耐个咖喱到咗,所谓嘅猪系猪颈肉。咖喱味道正常,配料有翠玉瓜及红萝卜粒,似食紧中式多个泰式料理。但系叫咗个蒜蓉包食到最尾都未到。之后就到虾饼,虾饼新鲜整起热辣辣,味道算唔错,系全餐最好食嘅一样。上枱嘅时候连酱汁都冇,又要问佢拎先有。追咗两次个蒜蓉包之后先同我讲蒜蓉包卖晒。唔一早讲,唔通我叫个咖喱嚟饮咩?无奈地咖喱冻哂又冇蒜蓉包,只好叫薄饼。虽然都知一定唔好食,但系都系唔想个咖喱浪费咗。个薄饼都系Hea Hea地,劲多油,唔好食。食食吓仲有只昆虫物体喺度游走… 大大扣分!都好耐冇食过一间咁差嘅餐厅,服务真系差到冇朋友,贴钱买难受。食到一肚气,食物又唔系好食,真系black list
追咗两次个蒜蓉包之后先同我讲蒜蓉包卖晒。唔一早讲,唔通我叫个咖喱嚟饮咩?无奈地咖喱冻哂又冇蒜蓉包,只好叫薄饼。 虽然都知一定唔好食,但系都系唔想个咖喱浪费咗。个薄饼都系Hea Hea地,劲多油,唔好食。
食食吓仲有只昆虫物体喺度游走… 大大扣分!
都好耐冇食过一间咁差嘅餐厅,服务真系差到冇朋友,贴钱买难受。食到一肚气,食物又唔系好食,真系black list!中伏!
另外,见到唔少人叫外卖听佢讲等咗一个钟多真系好可怜。