2022-05-17
原本以buffet形式进行,但因疫情关系,由侍应送上,某些食物可不断refill 。🥖Signature sour dough bread/ Homemade Vinoisserie Basket作为餐前包包都超多😂Pastry酥脆;包外脆内松软,沾上浓稠陈醋及橄榄油,正👍🏻🍞Felix French Toast 不愧系signature❤ 劲!好!食!多士外脆内软,食落啖啖蛋香,加上云呢拿籽cream,整体不会过腻过甜👍🏻🍳Poached Egg 班尼迪蛋配上三文鱼,味道平平而且温度未够热🤔🦪Seafood Extravaganza 本人明明唔好海鲜,但都觉得唔错😌其中,蟹髀肥美鲜甜,加丁点柠汁提鲜,好食到忍唔住encore咗几旧🤩;饥煮饱鱼都调得入味;而大虾、鱼、带子就比较逊色。🍲Chicken Veloute好咸😂🍛Creamy Seafood RiceMain course 拣咗海鲜饭,好有惊喜!龙虾肉弹牙爽口,衬上浓厚海鲜味意大利饭,有咬口且鲜味十足😍🥩Beef Wellington (+$120)失望之作🥲牛质尚算稔、外皮厚实且硬、菜式亦不够热;伴碟的黑松露薯蓉仲要无味…🍨
作为餐前包包都超多😂
🍞Felix French Toast
不愧系signature❤ 劲!好!食!
🍳Poached Egg
班尼迪蛋配上三文鱼,味道平平而且温度未够热🤔
🦪Seafood Extravaganza
本人明明唔好海鲜,但都觉得唔错😌
🍲Chicken Veloute
好咸😂
🍛Creamy Seafood Rice
Main course 拣咗海鲜饭,好有惊喜!
龙虾肉弹牙爽口,衬上浓厚海鲜味意大利饭,有咬口且鲜味十足😍
🥩Beef Wellington (+$120)
失望之作🥲
🍨Dessert Platter
有Macaroons,朱古力蛋糕等都非常普通,而且大部分都过份甜🤨
Sorbet就酸到balance返上面甜品😂
🧀Assortment of Cheese