2020-12-19
经过呢个铺头,好多年前试过,打算再试下,因为有得转我最爱的薯粉我点左脆鸡扒麻辣中辣,转薯粉,总共$44,原本系$43,转薯粉加$1等左无几耐,店员拎左出黎比我,话呢碗系脆鸡扒酸辣薯粉我话我系叫左麻辣,唔系酸辣,个帮我落单既店员话系我无讲清楚后面个收银阿叔就开始大声喝骂我,好多人都望住,超级无礼貌不停话系我落单无讲清楚,又对著我喝,问我想点我个下都有D被洗脑以为自己真系无讲要麻辣,所以我话唔好意思,我真系想要麻辣个阿叔话要等,同埋要加两蚊,因为麻辣酸辣唔同价钱,fine过左几分钟之后店员拎返碗正确既脆鸡扒麻辣薯粉比我,我就拎起走人就系我离开铺头个一刻我望一望个餐牌,突然间觉得唔对路因为原来如果系脆鸡扒酸辣转薯粉,其实只需要$42,但店员一开始根本已经收左我$44咁即系代表我有讲到要麻辣啦如果唔系点会收我麻辣价钱呀?后来零拎碗酸辣出来屈我话我落单无讲清楚都算,仲要声大夹恶当众侮辱我都不特只,仲要呃我比多$2?以后都唔会帮衬,连经过都唔想!本来想留步去理论,不过个个店员大声到未开口已经想恶死你咁无品无耻!
等左无几耐,店员拎左出黎比我,话呢碗系脆鸡扒酸辣薯粉
我话我系叫左麻辣,唔系酸辣,个帮我落单既店员话系我无讲清楚
后面个收银阿叔就开始大声喝骂我,好多人都望住,超级无礼貌
不停话系我落单无讲清楚,又对著我喝,问我想点
个阿叔话要等,同埋要加两蚊,因为麻辣酸辣唔同价钱,fine
就系我离开铺头个一刻我望一望个餐牌,突然间觉得唔对路
咁即系代表我有讲到要麻辣啦如果唔系点会收我麻辣价钱呀?
都不特只,仲要呃我比多$2?
以后都唔会帮衬,连经过都唔想!
本来想留步去理论,不过个个店员大声到未开口已经想恶死你咁
无品无耻!