呢间餐厅小妹想去试好耐㗎啦~今日终于有机会试到,去之前打电话想book位,但系电话暂时停止服务,心谂唔会x咗呱😂😂于是同朋友一齐过去睇下有冇营业啦~如果冇就再揾第二间食,去到有开,于是入咗去试😁见到啲写评话金砖豆腐必食,我又超钟意食炸豆腐,所以就叫咗,另外又叫咗水煮鱼,同埋一个lunch set(咕噜肉)~首先豆腐个人觉得真系好食😋不过水煮鱼就有啲失望,因为佢系用鲩鱼,每块鱼片都有碎鱼骨,食得好辛苦😣我以为水煮鱼都会好似其他地方咁用桂花鱼或鲈鱼,万万冇谂过系用鲩鱼😓原先见佢哋会用个炉一直煮热个鱼,应该都会几好,起码keep住热先,个水煮鱼汤系几好饮,但系一直加热时啲鱼片全部溶化晒😔而且又冇薯粉系底,卖咁嘅价钱个人觉得有点儿贵啰😅另外𠮶个咕噜肉味道可以,不过啲粉好厚,厚得嚟有啲硬~或者下次有机会再嚟可以试下其他嘢食,同埋问清楚用嘅材料先再叫~始终都明白唔系间间餐厅啲菜式都会用相同材料同配料做嘅~🤣
水煮鱼
咕噜肉