2019-09-03
趁暑假结束前,去试一试城中出名嘅宵夜buffet 。本来系waiting list, 好好彩有人no show 🤭🤭🤭芝士bar: 有5,6款芝士,虽然无好最钟意食嘅soft cheese, 不过依几款硬芝士都好好食,好香芝士味,唔咸,亦唔算太重味。冷盘: 如果钟意食冷盘嘅人应该会失望。只有冻虾同青口,刺生就有三文鱼坐阵,其他款会不停转,我见过有象拔蚌, 鱿鱼,熟嘅螺,质素一般。同埋无 Parma Ham。不过小食就食完一盘就会款另一款,所以全晚黎讲都算多款式。蟹黄粥: 颜色好靓,不过食落唔多蟹肉,蟹黄味唔出,应该落得太少料。扒嘅配菜反而唔错,有我最钟意食嘅忌廉栗米。讲反主角海鲜同熟食:佢地嘅海鲜质素唔错,仲不停refill, 除咗大家一定知嘅鲍鱼,仲有带子,花甲,姜葱胡椒蟹,片皮鸭等。除咗姜葱胡椒蟹令人失望,太重味同过度走油,令到肉质有d干同无晒蟹味,其他都唔错。特别系水饺,羊扒,依两样系我觉得除咗鲍鱼外,全晚最好食嘅野。到甜品,款式都多,当晚有两款榴梿甜品:榴梿软雪糕同榴梿芝士蛋糕,两样都好香榴梿味。榴梿芝士蛋糕有惊喜,估唔到两种咁重味嘅野摆埋一齐,结果好香好好味。当晚汇丰信用卡做
扒嘅配菜反而唔错,有我最钟意食嘅忌廉栗米。
当晚汇丰信用卡做紧85折,折完约400蚊,以8:00钟嘅buffet, 依个价钱,真系唔错。