Green Orange

2023-09-08 34 浏览
呢间餐厅系我公司附近,之前都有想同朋友试,但一直都约唔成。前排朋友早收工过到黎揾我,我地就试左呢间😋我地叫左一个6只生蚝既拼盘,有三个地方既生蚝,分别系西班牙,爱尔兰同法国。店员建议我地顺序咁食,味道由淡到浓。西班牙既生蚝较爽口,味道清啲。爱尔兰既生蚝食落鲜甜啲,爽口得黎带少少creamy,系我最中意既😋法国既最肥美同creamy 🙆🏻‍♀️三款口味都试到,唔错😋食生蚝当然要配白酒,店员亦好贴心咁介绍如果配返海鲜生蚝,选择返比较dry嘅白酒,咁就唔会抢走生蚝嘅鲜甜味💁🏻‍♀️我地叫左一个带子芦笋米兰意大利饭,意大利饭烟靭适中,带子表面蕉香,肉质比较实,摆盘都精致😋甜品要左个白桃雪芭,白桃味好浓,果味好真,口感食落好棉,溶左好似饮果汁咁,够清爽☺️呢间餐厅系我公司附近,之前都有想同朋友试,但一直都约唔成。前排朋友早收工过到黎揾我,我地就试左呢间😋