2019-07-09
依间餐厅想试好耐,我见好多人赞好,食评又讲到几好咁,终于都有机会试俾大家睇吓店内环境先,干净又舒服,店内设计装饰都几靓,可以影下相,又可以打下卡下面有干冰出现,唔知系点样冰镇法呢😆不过鲍鱼都好弹牙,爽口入边放咗粒干冰,令到成杯野起泡泡,青柠味好重好重,可能因为咁样遮盖左薄荷叶嘅味道,不过...我真系好钟意饮依杯野可能系我影得衰,D芝士系足够,食到有鱼味,鱼肉又弹牙,加埋最出面既香脆感,所有野都好配搭只蚝煎得都香,但都可以再煎耐D,我谂味道会更加出,更加香口,但紫菜已经林晒,好难咬得开超级无敌多芝士,而芝士味道亦好浓味,蟹肉好少,食落口嘅时候只感觉到食紧一pat熔嘅芝士,好似食唔到蟹肉咁,但唔紧要我好钟意食,因为太爱食芝士啦鸡肉系嫩口嘅,但成只鸡好似冇乜味道咁,完全冇鸡味,大家见我咁讲可能觉得好好笑,但我觉得每件食物最起码要食到原本食物嘅味道,无论之后点烹调都好,即系鸡有鸡味,鱼有鱼味...而碗油饭我会钟意再干身D鸭髀肉质好「孩」口,干得黎又实,令到吞落去时都感到困难,我曾经食过一次油浸鸭髀,鸭骨好容易离开鸭肉,鸭肉好软身林口又滑,但呢碟鸭髀就完全做唔到,酱汁好杰,但都冇乜嘢味道左下角,
下面有干冰出现,唔知系点样冰镇法呢😆不过鲍鱼都好弹牙,爽口
左下角,酥皮条+柚子雪芭,雪芭清淡,最好食嘅系上边绿色𠮶条柠檬味道甜脆条,配搭雪芭一齐食好味;左上角士多啤梨慕丝,士多啤梨味好胶,但又未到好药水味,我唔钟意食;下一行中间系苹果金实,上面有块苹果条干,有少少酸,但同埋金宝苹果一齐食好配合得到,成个拼盘入面我觉得最好食系苹果金宝;右上角应该系牛奶布甸,我觉得都系似乳酸布甸多啲,布甸比较固体,冇乜嘢特别;到右下角,上面绿色𠮶旧好似系焦糖脆,下边旧朱古力有啲似布朗尼嘅感觉 但好好食,朱古力味超级超级浓
我觉得冇想像中咁好食,试过一次就够了