2013-11-05
懒左咁耐无打食评, 都系要出番少少力, 为d 物有所值嘅食肆打打气! 唔系最终受害都系一众为食猫.------------------------间中都会喺中环揾食.今次食中东野. 揾到SAHARA.以前经过好几次, 可能太早, 见冇乜人, 以为D野唔掂. 今次特登黎食, 又OK 㖞.我同HONEY 6点几入座, 已经见到有两枱客饮紧野.一入去见到密质质嘅枱凳. 坐满人就真系行都行唔到.装潢有D 北非风, 皮革矮凳, 杏桃色嘅墙, 加上MOROCCAN STYLE 镜, 碟做装饰. 仲有个架挂满吊灯… 全部都系喺摩洛哥周街都有得卖嘅装饰品 (可惜我喺摩洛哥时一件都冇买到 )环境都几舒适, 暗黄灯光, 坐到两排SOFA位都几舒适, 坐坐下饮饱食醉好易瞓著由于咳嗽未清, 惟有饮MOCKTAIL. HONEY就要杯HOUSE RED WINE.APPLE GINGER (唔记得个名) : 苹果汁, 加埋姜 嘅SODA, 三样都系我钟意嘅口味. 几好饮.HOUSE RED: 唔识红酒 (唔系好记得咩味). 饮左一啖, 冇乜葡萄酒的涩味, 容易入口.LUNCH食得太饱, 叫住个小食先.EGYPT
------------------------
间中都会喺中环揾食.
今次食中东野. 揾到SAHARA.
我同HONEY 6点几入座, 已经见到有两枱客饮紧野.
一入去见到密质质嘅枱凳. 坐满人就真系行都行唔到.
环境都几舒适, 暗黄灯光, 坐到两排SOFA位都几舒适, 坐坐下饮饱食醉好易瞓著 由于咳嗽未清, 惟有饮MOCKTAIL. HONEY就要杯HOUSE RED WINE.
LUNCH食得太饱, 叫住个小食先.
EGYPTIAN MIXED PLATTER :
(左至右) 虾, 沙甸鱼, 茄子蓉(?), OLIVES X 2 (其中一碟免费的, 我摆埋上碟), HUMMUS (豆蓉), CHEESE, SAUSAGES
样样都几好食. 系个CHEESE 同SAUSAGE有D 过咸. 但系味道系几好的. 食唔惯外国D包, 好多都好粗糙, 又鞋又硬, 食到口损. 呢度嘅KHOBZ (MOROCCAN BREAD) 比摩洛哥的更松软, 点HUMMUS同AUBERGINE PASTE食, 我一个人食左一个半包!
结果系… 好饱. 仲以为可以叫多个TAGINE, 重温返摩洛哥晚晚都食嘅名菜. 睇黎都要下次了.
SERVICE: 一般啦.
题外话/补充资料:
见到隔离枱叫第二ROUND野饮, 个WAITRESS 好似好唔钟意咁, 对亲佢地就㶶晒面咁. 之后人地搬左出门口坐食SHISHA, 仲叫到成枱都系野食. 如果咁唔愿意D客净饮, 一系SET个MIN.CHARGE啰. 咁样即刻扣分