2020-11-20
明明就系喺湾仔返工,但竟然唔知有呢间咁高汁既放题餐厅!!!不过睇返 openrice 原来佢都系开咗无耐~ 主打高质和牛放题! 所以对食牛有要求嘅大家千祈唔好错过喇~~ 呢间最想吃 All I Wanna Eat主打日韩放题火锅,佢有分3款配搭, 如果唔太好牛,最平$138 就有交易! 不过我同朋友都系牛肉怪,所以点都比多少少试日本和牛放题套餐$348(早割价 $328!) 每位会包 4 样野: 1.日本刺身 2.小食便当 3.韩国炸鸡/麻辣鸡煲 4海鲜拼盘刺身拼盘有: 三文鱼带子赤贝赤虾同鱿鱼,全部都好鲜味~~ 「最想吃」小食便当: 这款是日式小食,有枝豆甜蕃薯仔、鸡肉串同炸鱼皮麻辣鸡煲: 因为食唔到辣,所以我地叫左走辣Xdd 但一样超惹味! 落左大量花椒八角葱菜,其实好想食多转,之但系 再 食 我 就 食 唔 到 佢 啲 牛 喇!! 海鲜拼盘:沙白鲍鱼带子海虾脆鲩样样齐😍好喇,终于到主角登场~~~ $348 和牛放题SET ! 先讲个锅~佢地同平时用大锅唔同,呢度一人一锅,咁大家可以自已钟意落咩就落咩~~ 无咁易肚痛呀! 汤底有: 美颜花胶锅、韩式泡菜锅、北海道牛乳锅、日式海
每位会包 4 样野:
刺身拼盘有: 三文鱼带子赤贝赤虾同鱿鱼,全部都好鲜味~~
海鲜拼盘:沙白鲍鱼带子海虾脆鲩样样齐😍
好喇,终于到主角登场~~~ $348 和牛放题SET !
汤底有: 美颜花胶锅、韩式泡菜锅、北海道牛乳锅、日式海带豆腐锅、麻麻辣辣锅
我就梗系拣美颜花胶锅啦~~ 大大旧花胶正呀!
一开始,佢会所有肉都比晒你,之后好味就自已再encore~
日本黑毛猪腩肉、日本豚肉
日本和牛肉眼,M6澳洲和牛肉眼、极上安格斯牛小排、特级雪花牛板腱、顶级黑牛肩脊
重点推荐: 日本和牛肉眼!
你睇啲雪花靓到,入口软绵,虽然未到入口即溶但放题有呢个水准已好不错了吧?!
仲有六十几款火锅配料无限量供应!!丸呀饺呀年糕,菜呢啲梗脚,我地基本上净系食牛己肚爆炸咁济,基本上无咩再叫其他,不过大家可以叫沙白呀,虾海鲜呢啲回本呀~~~~
最后,到甜品同饮品,佢地有自家既饮品,其中呢个士多啤梨乳酸爆珠几好饮! 哎…我已经再无QUOTA比雪条喇,佢全部都系韩国雪条,仲有好多味比你拣架…..
唉呢个放题真系十分精彩,你睇都觉得我烦啦写咁多??但真系好鬼多亮点…
最后,佢地喺酱汁选择都劲多…仲有烧 肉 汁!!! 超开心!!! 平时系烧肉店先有架>< 感动~~~~