2018-06-28
平到咁,可以系边到揾到?我可以答你,可以系♥随您钟意♥揾到!铺头唔大,一眼睇晒。去到嘅时候差唔多七点,有好多人喺铺头买寿司,有啲仲系买今晚嘅晚餐添。铺头嘅当眼位摆咗好多三文鱼刺身,每一盒就咁睇都觉得色泽都好靓好新鲜。而且系墙上面都贴左好多唔同嘅餐牌,可以慢慢拣。如果唔想排队俾钱,佢嘅门口旁边有部自助嘅售卖机,大家可以喺售卖机上面直接购买,不过留意番呢部机净系收八达通。相信好多人你呢间寿司店买寿司系因为听闻佢有啲寿司卖得好平,果然如此,最吸引人嘅一定系$12有1个手卷。不过大家要留意番,呢啲特价手卷最少要买两个,换言之你最少要买$24。比完钱,佢会比张收据你,收据上面会有轮候编号,可以留意番佢电视机上面去到咩Number。佢另外仲有唔同一盒盒嘅寿司买同埋其他刺身,大家都可以任意选择。而且佢仲有日本嘅酒卖,有大支有细支,价钱仲要唔系好贵添。佢隔离有个大厨房,而且仲系透明玻璃,可以望到师傅系入面亲手整紧寿司。铺头入边仲有一个小小嘅一张长枱,摆咗啲豉油,可以比客人企喺度食。新鲜海胆手卷大概等左15分钟,终于轮到我个Number啦。今次我嗌嘅手卷就系海胆手卷,$12有一个海胆嘅手卷,真系觉得好抵
我可以答你,可以系♥随您钟意♥揾到! 铺头唔大,一眼睇晒。
而且系墙上面都贴左好多唔同嘅餐牌,可以慢慢拣。
如果唔想排队俾钱,佢嘅门口旁边有部自助嘅售卖机,
相信好多人你呢间寿司店买寿司系因为听闻佢有啲寿司卖得好平,
果然如此,最吸引人嘅一定系$12有1个手卷。
而且佢仲有日本嘅酒卖,有大支有细支,价钱仲要唔系好贵添。
新鲜海胆手卷
大概等左15分钟,终于轮到我个Number啦。
今次我嗌嘅手卷就系海胆手卷,$12有一个海胆嘅手卷,真系觉得好抵食呀。
因为我系外卖嘅关系,所以两个手卷都有个盒装住,附上一包豉油。
食落去啲海胆真系新鲜,有海胆嘅鲜甜美,真系好好食!
如果我系湾仔附近住或者返工,我一定会成日嚟帮衬,因为实在太平好抵食。