2019-10-14
记得好几年前已经想食大坑间九重鲜,但后来冇约得成,今次去红磡探亲戚,经过见到有九重鲜,即刻夜晚走去食🤓一落条楼梯就见到韩服可以著黎影,又有韩式鼓系到,影相一流入到去座位都几阔落,地方够大,中间仲有个自助区,可以自己夹野食都几多种类拣,唔计海鲜,食呢到都可以饱呢个酱油虾、鲍鱼,一出店员就会打鼓吸引食客出去拎,好快比人拎哂但会keep住出,唔怕冇得食出面仲有我中意食既鱼糕串去到韩国必食,由其系冬天食完饮埋汤暖笠笠味道好香,鱼糕弹口,食左好几串都仲想食饮埋啖汤甜甜地返返位等个海鲜塔熟,就可以一层一层食首先有虾、象拔蚌、牛,虾🦐好新鲜爽口,好鲜甜象拔蚌够弹牙,有咬口,又够甜,好想encore牛肉味够重,唔会太老,熟度岩岩好元贝,我连汁都饮埋够清又好鲜甜成个元贝食啖啖肉龙虾一人半只啖啖肉,虾蚶都好多肉好正,食得出海鲜都好新鲜我最中意既贝壳类两款蚬都好甜,冇沙咁样蒸黎食最食得佢既原味同鲜甜鱼就好滑,清蒸冇加其他调味,就咁食都觉得好嫩滑,唔老小食多滋味最后系鲍鱼同蔬菜,唔止出面有鲍鱼,入面仲有原只清蒸够咬口弹牙其他蔬菜都好甜,特别系粟米出面仲有饮品任饮好多款韩国饮料呢个价钱可以食到咁多海鲜同半自助食
都几多种类拣,唔计海鲜,食呢到都可以饱
返返位等个海鲜塔熟,就可以一层一层食
元贝,我连汁都饮埋够清又好鲜甜成个元贝食啖啖肉
龙虾一人半只啖啖肉,虾蚶都好多肉好正,食得出海鲜都好新鲜
出面仲有饮品任饮好多款韩国饮料呢个价钱可以食到咁多海鲜同半自助食物,都唔错既间唔中想食韩国野都可以止下瘾先