2023-06-09
突然超想食鸡煲,但又喺火锅同鸡煲之间犹豫不决,所以嚟到「熊本牛锅」医医我嘅选择困难症先😂✨澳洲和牛套餐✨呢个套餐可以任食各种肉类,包括澳洲和牛、牛白肉、顶级牛小排、牛肩胛等,另外豚肉、鸡肉、饮料及啤酒、全场火锅配料都系任食,重点系食足180分钟,时间十分充足,可以慢慢食唔驶急急脚😬一坐低我哋就去咗拎饮品,雪柜里饮品款式极多,剩系韩式饮品已经好多可以拣,另外啤酒亦都系任饮,收工嚟同同事啤啤佢系唔错嘅✨随餐附送一个和风海鲜鸡煲,入面有鲍鱼、蚬、大虾、紫薯、豆卜、洋葱等等,嫩滑嘅鸡肉加上秘制酱汁喺锅里翻炒,浓浓嘅酱汁包裹住每件鸡肉😋一次过食到墙嘅咸香同鸡肉嘅肉香;鲍鱼亦好Q弹,吸满酱汁之后更加分,另外蚬肉就算放放喺鸡煲酱汁煮过后都系好鲜甜!食到咁上下店员就会加入猪骨汤以及送上肉类,打边炉正式展开🤝肉类方面我哋叫咗澳洲和牛、牛白肉、顶级牛小排、牛肩胛等及豚肉。特别要点名表扬澳洲和牛💁♀️肉香四溢,肥瘦适中,烫熟后有股属于牛肉嘅奶香,配上胡麻酱食就特别香,实现真正嘅和牛自由🤲另外亦推介牛白肉,含丰富骨胶原,油脂一触即发入口即溶,香口而不腻‼由于用餐位置同火锅材料区及调味料区都几近,所以都几方便😚
✨澳洲和牛套餐✨
由于用餐位置同火锅材料区及调味料区都几近,所以都几方便😚 特别推介各种大大粒自家制手工水饺🥟佢哋有几款口味水饺定期推出,包括粟米猪肉水饺、韭菜猪肉水饺、芹菜猪肉水饺、香菜猪肉水饺,当日仲有鱼皮饺同鲜虾云吞🥟粒粒胀卜卜大大粒,仲要系自家制,一定要试呀🙋另外必食台湾鸭血,食得出唔系一般超级市场货色‼️原来鸭血货源真正来自台湾,唔怪得特别惹味👀仲有芝心丸一咬就食到浓郁芝士味,仲爆浆㖭,推介!墨鱼滑非常好食,墨鱼肉鲜甜爽口又弹牙,同朋友一人KO咗一条😂
除咗手工水饺同鸭血外,配料种类亦繁多,例如有各式丸类(麻吉烧、芝士狮子狗、鱼腐、蟹籽丸、芝心丸、蟹柳等)、蔬菜(菇菌类、南瓜、秋葵、粟米、羽衣甘蓝等)、面类(港式云吞汤面、公仔面等),仲有墨鱼滑、无骨黑鱼片、鱿鱼、猪皮、牛陌叶、炸鱼皮、炸响铃等多款滋味食材,数都数唔晒🧐
以为食完鸡煲同打边炉就收工喇咩?有咩可能😎熊本牛锅更提供番薯糖水、雪糕及小泡芙,为咗甜品开发另一个胃绝对冇问题啦,满足加倍!
熊本牛锅人气真系几高,眼见现场每台都坐满晒咁济👣热腾腾嘅火锅冒著烟,好有气氛,感觉就好似喺屋企打边炉一样咁亲切轻松,所以上嚟食之前记得BOOK位呀😉*现凡当月生日嘅客人,WhatsApp提早预订及说明该优惠,4人或以上同行,寿星即可免费$268皇牌套餐/$298澳洲和牛套餐!另外佢哋有会员奖赏计划,只需要惠顾熊本牛锅将会获得会员储印卡及惠顾人数印章,凡惠顾熊本牛锅每一位客人将获赠一个印章,凡储满指定数量印章下次惠顾可换领熊本牛锅免费奖赏 (例如五个印章有免费二人份量海鲜塔) 识玩紧系叫多啲朋友嚟食啦~