2018-01-01
系香港揾食实在有太多选择,就系系荃湾大鸿辉中心都已经有好多火锅放题,日式放题!心血来潮想食鸡煲又想打边炉,所以就拣左18/F鸡煲,满足哂我既愿望以$158既价钱哩到既鸡煲好高质而且足料,份量唔会hea,d鸡入味唔会‘鞋’,酱汁甜甜带麻辣,好惹味,仲有洋葱同芹菜味道更香,真系好唔错~今次食完d鸡我地就冇直接加清汤去打边炉,因为我同我朋友仲想试埋佢既火锅汤底,所以就加左$48转左四川麻辣汤底。见到佢个样好似好辣咁,但食落又另一番风味,比原本既鸡煲再麻小小,好过瘾~讲到火锅料真系冇得弹架啦!有新鲜海鲜,肥牛系小不了既,而且丸类选择都多芝士鱼腐台湾肠自家饺,仲有一个蔬菜雪柜任你拣,钟意打边炉既你一定钟意,响铃都系即炸会令人想encore!而且仲有饮品任饮,同乳酪雪糕任你添~ 讲真性价比真系好高好抵食!同朋友仔谂唔到食咩哩到绝对系唔错既选择!
招牌鸡煲