2024-06-15
午餐时间喺北角揾嘢食,朋友Mark咗呢一间系北角地铁站附近嘅餐厅,喺B出口行两条街直行到尾就系,附近人流唔算多,感觉几舒适。餐厅设计风格都好有feel,好打卡able✨ 我哋就叫咗两个Brunch set,虽然话系西式兴食,但系都有唔少嘅选择☺️香辣海虾炒意粉 ($128)海虾嘅size好满意,口感都好厚肉弹牙,意粉爽口弹牙,唔会煮得过软。辣味唔算出,可以接受,加埋配菜一齐炒,意粉好香,味道唔错🤤饮品(Chill) – Lau Lau Ling Ling (+$28)睇个名甚至睇埋杯饮品嘅颜色,都唔会知道佢系咩嚟😂😂问店员佢话系柚子苹果梳打🤣味道唔错,碳酸嘅感觉好清凉解渴,柚子同苹果结合都冇咩问题,唔会太甜,系可以再叫嘅饮品🍹慢煮香草鸡胸牛油果酱意粉 ($118)成个配搭都好特别,鸡胸厚肉,好高蛋白质😆 牛油果酱味道清新爽口,加上有黑椒定孜然嘅味道,令到意粉味道唔会过于单一,想食得健康呢个真系好选择👍🏻饮品(Chill) –Chloe (+$28)呢杯原来系芒果热情果Espresso Tonic,佢将浓郁香甜的芒果、热带果搭配上微苦爽口嘅Espresso Tonic,系几特别,想试新嘢又
香辣海虾炒意粉 ($128)
慢煮香草鸡胸牛油果酱意粉 ($118)
饮品(Chill) –Chloe (+$28)
呢杯原来系芒果热情果Espresso Tonic,佢将浓郁香甜的芒果、热带果搭配上微苦爽口嘅Espresso Tonic,系几特别,想试新嘢又唔想饮太苦嘅Espresso可以一试☀️
每日限定蛋糕 – 开心果卷蛋 (+$25)
开心果卷蛋都有惊喜,开心果酱好香浓,好Creamy,卷蛋都好松软🫰
有时间,喺呢度同朋友吹吓水,成个下昼都唔会闷,餐厅都好有格调,真心chill🙂↕️
结论
🫰有feel ✨