2021-09-26 15 浏览
今日行过红磡呢边 见到大街转入去有间门面好大嘅串烧店 堂食位置唔多主要系外卖嘅 睇过个价钱牌 都几合理 即管试吓落完order大概要等15-20分钟 因为系即落order即烧嘅 热辣辣一串一串咁上台先来嘅系原条烧茄子 平时我好钟意食茄子 不过系街食串烧嘅时候好多时都会落太多油 唔系太健康 所以我特登叫老板放少啲油 今次嘅烧茄子真系好唔错㖞 表面铺咗薄薄嘅蒜蓉 加上花椒辣椒少少孜然粉 辣辣地好好食 食落有茄子嘅汁 唔觉太油腻 紫色外皮烧到脆脆地 推介推介肉类方面叫咗烤羊架 一口安格斯牛肉串 牛舌 鱿鱼须 分量比想像中多!肉类腌得啱啱好 唔会太咸太浓 食得出肉类嘅鲜味 羊架唔会太苏 厚薄适中唔会好难咬 牛肉全都好有牛味 有少少脂肪连住 食落好香口 鱿鱼须一啲都唔韧 烧得啱啱好 爽脆鲜甜蔬菜方面叫咗牛油粟米同埋蜜糖烧菠萝 粟米有三大嚿成条 外面少少㶶 脆脆地 好食!菠萝十分之甜同埋多汁👍🏾

烧茄子
烧茄子