2019-06-29 79 浏览
打头阵系盐烧西班牙黑毛猪五花肉 同埋 烧猪颈肉串(BBQ)五花肉烧得唔错 唔㶶👍🏻上面轻轻加左啲盐去烧🔥味调得啱啱好 唔咸🥰可以品尝到猪肉甜味🤤连埋少少肥膏食仲甘香😋.猪颈肉个bbq酱都整得好惹味💯肉质几嫩 一咬就齿开到😆肉汁丰富 食起上黎唔会干噌噌😇之后有烧蚬蚬肉烧完之后仍然有啖鲜甜既水💦唔会干晒 加分💫Size比一般大排挡食开既蚬的确系大啲🤩无臭腥味 肉系新鲜既😋唔点豉油或者酱汁 就咁食已经食到lam lam脷👅茄子虽然唔系好大条👌🏻不过烧得几腍 入口有融化既感觉😍最欣赏舖满左厚厚既蒜蓉😛而且下面仲有好香蒜味既油😋钟意蒜既朋友真系抵挡唔住😎上面再加啲甜甜地既酱油😌可以中和返比较浓烈既蒜味😁仲有叫左鸡翼 和牛串 金菇肥牛卷鸡翼腌得惹味 食起上黎唔咸👍🏻上面加上蜜糖去烧 啲边位少少㶶㶶地超正😍又甜又香口😆.和牛串比较淡味😉部位颇烟韧🧐如果腍返啲 口感可以加多啲分😌.金菇肥牛卷用既肥牛几有肉味😆薄切滑口 连埋金菇本身既清甜🤩已经系一个无得输既组合🤗上面有啲芝麻令到味道上再提升多个层次🤘🏻
打头阵系盐烧西班牙黑毛猪五花肉 同埋 烧猪颈肉串(BBQ)
五花肉烧得唔错 唔㶶👍🏻
上面轻轻加左啲盐去烧🔥
味调得啱啱好 唔咸🥰
可以品尝到猪肉甜味🤤
连埋少少肥膏食仲甘香😋
猪颈肉个bbq酱都整得好惹味💯
肉质几嫩 一咬就齿开到😆
肉汁丰富 食起上黎唔会干噌噌😇
(左)盐烧西班牙黑毛猪五花肉 (中&右)烧猪颈肉串(BBQ)

之后有烧蚬

金菇肥牛卷用既肥牛几有肉味😆
薄切滑口 连埋金菇本身既清甜🤩
已经系一个无得输既组合🤗
上面有啲芝麻令到味道上再提升多个层次🤘🏻
(左)烧蜜糖鸡中翼  (中)日本霜降和牛串  (右)烧金菇肥牛卷
烧马来西亚大蚬
烧蒜蓉茄子