2024-01-26
今日下班跟老公撑台脚,老公想吃一些香口既野食,所以就黎左呢间串烧店食下串烧、小食。不过呢间店食物款式好多,不单有串烧,仲有意粉、饭、小食、海鲜的,所以唔洗怕食串烧店会食唔饱呀,因为款式好多。一坐下睇下餐牌,好多唔同款既串烧、海鲜、小食,花多眼乱,所以都拣左一阵子先决定食咩。仲有餐前汤附送,好窝心。今日的是野菌汤,又香又cream…味道香浓,好好味呀。之后食物都慢慢地一一送上,呢款特色蒜蓉包配原粒蒜头真的是超好味呀。有四片又香又脆既蒜蓉包$40,开初我就咁食已觉得好香好惹味,之后店员跟我们介绍可以把碟上的原个蒜蓉粒都刮出来,涂在面包上,真的超香超浓味呀,第一次咁样食蒜蓉包,蒜蓉味超出超惹味,十分喜欢。串烧到了,我们点了数款串烧,分别有烟肉露笋卷$22,十分香,烟肉肉汁加上爽脆露笋,既清新又浓味。正。鸡肉肠2串,$16,我们都十分爱食鸡肉肠,啖啖肉又香又好味。羊肉串$22,又香又浓味,啖啖肉的,爱吃羊的又点可以放过。西班牙黑毛猪肋串,$30一串,猪肉味好浓好重,啖啖肉,而且肉汁多的,猪肉又腍身,相当惹味。我们都好喜欢呢串黑毛猪。呢类仲有大量邪恶又好味既野食,呢款芝士烟肉焗大啡菇,$50,真
羊肉串$22,又香又浓味,啖啖肉的,爱吃羊的又点可以放过。
呢类仲有大量邪恶又好味既野食,呢款芝士烟肉焗大啡菇,$50,真系超邪恶超好味呀,芝士铺盖了大啡菇的表面,一切下大啡菇,芝士一涌而出,香气扑鼻,啖啖都食到浓浓芝士香、烟肉的口感同咸香,仲有大啡菇既juicy,十分之美味呀。必试。
蚝都相当之好味,各$36一只,看到餐牌上有四款唔同口味的蚝,所以决定每款都点一只,试一试唔同口味。分别有烟肉烧蚝、蒜蓉烧蚝、什菌烧蚝、烟肉芝士烧蚝。每一款口味都各有独特之处。而我最爱就是蒜蓉烧蚝,因为蒜蓉会令蚝更浓郁更惹味。而老公则最爱烟肉芝士烧蚝,他爱芝士味,跟蚝好夹,又肥美又好味。蚝肉又肥美又大只,十分吸引。
蒜蓉烧茄子,$40,茄子可以点选原条或切片,我们点了原条,哗,十分之香蒜蓉味,茄子变得腍身,吃起来又绵又多汁,配埋蒜蓉又邪恶又好味。
好吸引,而且油份唔会太多,赞。
烧鸡全翼,$22一只,好喜欢鸡全翼的,啖啖肉又香又好味,鸡肉仍保持到多汁肉嫩,火侯控制得相当之好。好好味
最后呢款又系超邪恶的食物,黑松露菌虾多士$68,超好味呀,黑松露味超香超正,而且份量都好多,我把黑松露均匀地涂在虾多士上,令每一啖都会尝到黑松露的香气。虾多士十分多脆,中间的虾肉又弹牙又爽口,味道好正,又惹味,口感又香脆,超邪恶超好味呢。
餐厅的食物水准高,仲有好多唔同款式,正呀。