2018-09-15 132 浏览
整体来说,味道惹味,部分菜稍咸,唔系好辣,适合唔食得好辣既人试下。本身系欧美广场既大舖等位,见到街上原来有分店,直接落楼下碰运气,最后都系等左15分钟左右,应该比楼上的大舖快。系门口等紧既时候已经闻到好香,一入去就急不及待点菜。相伴同串烧上得好快,厨房的𩠌就出得好慢,食紧既时候,隔离台都反映紧话食饱都未上菜,要取消。后尾我地食完台既送,都等左一轮,一出就全部台一齐上。另外,三个人坐卡位,后尾都要同人搭台,六个人坐左两张卡台拼埋一齐。如果佢出菜快D,D客根本可以去得快D。唔讲咁多,去图!~~川北凉粉!味道ok,但咸左,凉粉似啫喱口感,不过好易碎。口水鸡系最好食既一道菜,同埋系最辣最惹味。$58一小蝶,性价比又高又好味,鸡肉就不过不失,主要系酱汁调得好,赞~串烧!三个人点左几串串烧,又羊肩肉、鸡肾、多春鱼同牛舌。全部都烧得几干身,落左好多味粉调味,十零蚊串,我觉得串烧都系值得点既~多春鱼!细细条,好干身。干锅肥肠!味道系可以既,我觉得可以再浓味D。D肥肠都系比较细粒,有D系碎碎黎添,D青色既辣椒一D都唔辣,反而洋葱系后尾煮煮下入左味,好甜好好食啊^^水煮牛肉!哩道菜既辣系小辣,我觉得佢系就

川北凉粉

川北凉粉!
味道ok,但咸左,凉粉似啫喱口感,不过好易碎。
串烧

串烧!
多春鱼!细细条,好干身。

干锅肥肠!

水煮牛肉!
哩道菜既辣系小辣,我觉得佢系就香港人既口味调整左辣度,同埋唔知点解D汤唔系红油,同一般既水煮牛系唔同。牛肉都算嫩既,但好多旧都有筋,比较难咬。我比较中意既系佢用左好多芽菜去垫底,唔系用薯粉,食多D芽菜就消滞同消油腻。如果我下次去既话,唔会点牛肉,会想试下水煮鱼。

总结:口水鸡同串烧值得推荐!𩠌菜既辣度可以选择就更加好,我哩D可以食辣D既朋友会觉得唔多够喉。

3个人食左咁多野,算系抵食啦~
2018-09-09
串烧