2022-07-30
路过深水埗见到有伤心酸辣粉,咁啱好想食辣嘢既我就一定唔可以错过呢个机会啦🤤 ✨酥香脆猪腩套餐($68)套餐包括脆猪腩、酸辣粉以及冷泡茶。脆猪腩可选香辣粉/甜酸酱,这次选择了香辣粉,搭配上极脆口的猪腩肉,食落去口感丰富、层次十足!! 😍😍酸辣粉拣咗微辣,薯粉烟韧有咬口,汤底酸得黎又好开胃,加埋酸辣粉一定要有既花生🥜,好食!! 嘢饮方面叫咗白桃乌龙茶🧊,甜甜的桃香配上清爽的茶底,好适合解腻!! ✨重庆炸酱凉面($36)整碗凉面都挂满微辣的酱汁,搭配上富有油香的炸酱以及脆口的花生吗,一口接一口的停不下来。😋 ✨酸辣土豆丝($20)🥔土豆丝既口感啱啱好,唔会太淋亦唔会太硬,略为幼身的切法令得一次可以食更多条,口感十足。而味道方面偏酸,但我几钟意。🥰🥰 ✨麻辣无骨凤爪($28)一份既份量几多,好抵食!凤爪十分入味,凉阵阵之余会有小小辣味,推荐推荐!😝 ✨麻辣口水鸡($58下例)口水鸡既鸡肉口感嫩滑,辣油香味扑鼻,十分吸引。🌶️
✨酥香脆猪腩套餐($68)
✨重庆炸酱凉面($36)
✨酸辣土豆丝($20)🥔
✨麻辣无骨凤爪($28)
✨麻辣口水鸡($58下例)
口水鸡既鸡肉口感嫩滑,辣油香味扑鼻,十分吸引。🌶️