2019-10-10
好耐无同同事收工吃晚饭啦!今日收工后,我地成班一行6人,浩浩荡荡甘出发去吃鸡煲。我地拣左间地点方便的餐厅,系创兴广场对面的新城大厦,名字都几特别,叫“回到味来”。呢间鸡煲主打恶魔鸡煲及半放题式火锅。有两个价钱可以选择,我地拣左$248果个餐,包括:招牌恶魔鸡煲/黄焖鸡煲/卜卜砚8款主打汤底本地手切牛颈脊多款任食火锅配料三十多款任食串烧多款任食海鲜串烧多款任饮饮品任饮台式饮品招牌恶魔鸡煲可以拣几多辣,因为我地唔系甘食得辣,就叫左小辣。辣味系有小小麻辣,好惹味。小辣程度可以接受,下次要试下中辣,相信更加好味。黄焖鸡煲的酱汁几特别,有些少椰香及甜甜地,完全唔辣的!岩晒唔食得辣的朋友。2个煲入面都有新鲜的鸡件,鸡肉都嫩滑,平时不吃鸡皮的我,都连鸡皮吃掉。2个煲十分足料,鸡件的份量非常多,抵食!除左鸡煲外,我地紧系要Order 埋串烧及野饮。串烧及台式野饮可以直接系纸写上数量,然后交比服务员就可以啦。串烧叫左冬菇、多春鱼、翠肉瓜、鱿鱼及鸡皮。每款都十分香口,有落孜然粉调味。串烧Size 刚好,每款一口,因为多野食,如果Size 太大会太快饱而试唔到其他野。海鲜串烧款式都多。我地叫左烧生蚝、扇贝及
招牌恶魔鸡煲/黄焖鸡煲/卜卜砚
8款主打汤底
本地手切牛颈脊
多款任食火锅配料
三十多款任食串烧
多款任食海鲜串烧
多款任饮饮品
任饮台式饮品
海鲜串烧款式都多。我地叫左烧生蚝、扇贝及砚。生蚝及扇贝上面好多蒜蓉,岩晒中意食蒜的食客。砚的味道鲜甜。
台式野饮都十分多款,连奶盖都有!十分惊喜!我叫左杯玫瑰特饮,应该是玫瑰沟雪碧,好香玫瑰味,杯入面都有2粒玫瑰花,颜色粉粉的,唔错!
吃完鸡煲后,到左打边炉的时间啦!我地叫服务员更换汤底,叫左芫茜皮蛋,冇甘热气。汤底个盘都几大,岩晒6个人一齐烚下烚下。另外会有一次性的手切牛颈脊送上。因为系半自助火锅,基本食材都自己出去攞既。
出面系自助区,有分为蔬菜类、丸类及肉类。服务员会主动Fill上攞晒的食材。每类食物多款,可以无限任添。
如果唔饮台式饮品,可以到自助区攞野饮。入面雪柜有罐装饮品及啤酒。
酱料及加汤底都可以自己攞。
任食时间系2小时,最后,我地饱到个个捧住个肚走。值得称赞的是,服务员态度非常好,有问必答及举手快速回应我们。而家佢地做紧个优惠,如果讃好餐厅的Facebook及签到,可以减$10。