2019-01-16 1718 浏览
A餐 (1人用) 鸡胸或鸡腿或3只鸡翅 + 任选三款配菜 8分 💰44咸水鸡系小编其一热爱既台湾小食,咸水去卤既鸡配上惹味既胡椒粉,可想然知点解台湾人热爱依款小食。当天主菜小编嗌了鸡腿,认真份量并不算多但都算腌得入味。鸡皮会系其一加分位,细薄爽弹。小编要赞系佢地会将鸡肉除骨,剪到方便入口既size,一边行一边食都唔会话狼狈。佢地提供多种台式独有配料,例如猪血糕,甜不辣,百页豆腐等等。小编就系嗌左依几样😄。猪血糕形状还在不会到糊既质地,算可接受。甜不辣超级Q弹而百页豆腐都吸收晒佢地调配酱汁既味道,超级正!小编见过不少foodies话香港ET咸水鸡同台湾差好远,小编都同样有此感受。但是你可以同佢讲我想重口味d之前食过,佢地一定可以卑翻你台湾一样水准。唯一要批评就系价钱,44蚊唔系平同埋份量真系细,分分钟4成饱肚感都无。如果以买香港小食,44蚊真系无6成都有7成。